Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ολιγοήμερες διακοπες

Πάω σε μια φίλη 5 μέρες διακοπούλες.. οι μόνες του φετινού καλοκαιριού!! Αν δεν παραστεί ανάγκη (δηλάδη αν πέσει κρεπάλη και χρειαστώ κατσάδιασμα) θα σας γράψω 1/9 με νεώτερα.. Πήρα και απ τις εκπτώσεις tankini... Για το μπικινι δεν έχω πεισθεί ακόμα...

Να περνατε καλά και μη με ξεχασετε... I ll be back!!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Το τεστ του τζίν!!

Χθές έφαγα… Μια πίτα γύρο. Ζήτησα τη πίτα αλάδωτη και έβαλα ντομάτα και μουστάρδα σε μια προσπάθεια να ξορκίσω το κακό …


Σήμερα όμως…!!!???? Σήμερα κούμπωσε χωρίς κόπο το τζιν που στην αρχή του καλοκαιριού έπρεπε να ξαπλώσω, να ρουφήξω κοιλιά να αγκομαχήσω για να κουμπώσει και να τραβήξω το φερμουάρ.. με τανάλια για να κλείσει. Και μετά να μη μπορώ να πάρω ανάσα ούτε φυσικά να κάτσω.

Χάρηκα!!! Άρχισαν να το προσέχουν και οι άλλοι ότι χάνω βάρος

Η αλήθεια είναι ότι το κρίσιμο σημείο είναι μετά τα πρώτα 15 κιλά.. εκεί που αρχίζουν τα κοπλιμέντα… που το παντελόνι μπαίνει κουμπωμένο και σακουλιάζει γύρω απ την περιφέρεια και που δεν θες να ξοδέψεις χρήματα για καινούρια ρούχα γιατί λες.. θα χάσω κι άλλα… αλλά δε σου κάθονται καλά και τα παλιά!! Έχουν περάσει και 2-3 μήνες οπότε έχει αρχίσει η κούραση της δίαιτας.

Συνήθως εκεί τα παρατάω.. Ελπίζω τώρα όταν φτάσω σ αυτό το σημείο να το ξεπεράσω… Έχω προβλέψει και έχω κρατήσει και ρούχα σε μικρότερο μέγεθος… Έχω ελπίδες!!

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

To φεγγάρι είναι πανέμορφο όταν... είναι ολοστρόγγυλο!!!

Υπέροχη βραδυά.... Αυγουστιάτικη πανσέληνος... 
Το φεγγάρι είναι υπέροχο όταν είναι ολοστρόγγυλο... κι όλοι οι φεγγαροπρόσωποι υπέροχοι κι εμείς.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η Χοντρή και το .. γυμναστήριο!!!

Το γυμναστήριο είναι ένας χώρος που μου προκαλεί τρόμο.

Πρώτον… δεν μπορώ τα κοινόχρηστα αποδυτήρια!! Δεν νιώθω καλά ούτε ανάμεσα σε άλλες γυναίκες να κυκλοφορώ με τα εσώρουχα ή γυμνή και δεν μ αρέσει να βλέπω άλλες γυναίκες έτσι ακόμα κι αν έχουν τα τέλεια κορμιά. Όποτε λοιπόν προσπάθησα να ξεκινήσω γυμναστήριο.. πάντα πήγαινα με τη φόρμα μου κι έφευγα έτσι. Φόρμα και φαρδύ T-shirt.

Και αφού κάνεις την εγγραφή και προπληρώνεις το πρόγραμμα (άλλα χαμένα λεφτά εκεί) .. περνάς πρώτα απ το μικρό δωματιάκι με τη ζυγαριά… και το άλλο αξεσουάρ της ντροπής… τη μεζούρα. Και αφού αποφασιστεί το πρόγραμμα κατάλληλο για την περίπτωσή σου περνάς στην ανάλογη αίθουσα…

Η αίθουσα… γιατί πρέπει αντί για τοίχους να έχει καθρέφτες?? Ο ναός του νάρκισσου!!! Μη τυχόν και χάσω κανα πλάνο την ώρα που ξεφυσάω προσπαθώντας να σηκώσω με τα πόδια τα βάρη. Μη τυχόν και δεν με δεί απ την άλλη άκρη ο τυπάς που κάνει 25 επαναλήψεις – χωρίς μπλούζα- και καμαρώνει τους αποτριχωμένους κοιλιακούς του που παίζεις τρίλιζα πάνω τους. Ή η τύπισα που τσεκάρει μηπως έτρεξε η αδιάβροχη μάσκαρα ( σας το ορκίζομαι την έχω δεί στα αποδυτήρια να αλλάζει και να βάζει αδιάβροχη μάσκαρα και γκλος) ή αν λύθηκε η τέλεια αλογοουρά αλλά καρφί δεν της καίγεται που το σορτσάκι έχει γίνει τάγκα την ώρα που μπρούμυτη σηκώνει βάρη με το πίσω μέρος του αστραγάλου.
Κι εγώ έχω ιδρώσει.. το μαλλί μούσκεμα έχει κολλήσει .. το πρόσωπο έχει κοκκινίσει .. χάλι μαύρο

Τα γυμναστήρια έχουν γίνει τόπος νυφο-γαμπροπάζαρου, χρόνια τώρα.. Είχε γυριστεί και μια ταινία σχετικά με την Jemmie lee Curtis και τον Travolta… με είχε στιγματίσει από τότε.. γυμνάσιο πήγαινα νομίζω. Τέλειες κορμάρες με κάτι κορμάκια παρτά στο πλάι μέχρι τη μέση.. πλάκα κοιλιά και ατέλειωτα πόδια να χοροπηδούν στο ρυθμό της δυνατής μουσικής κι εκεί ανάμεσα στις διατάσεις και στις επικύψεις.. να γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας!! Για τους αδύνατους.. γιατί εγώ έρωτα στο γυμναστήριο ούτε με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble δεν είδα.

Τα γυμναστήρια είναι για τους ήδη αδύνατους που θέλουν να διατηρηθούν ή να σφίξουν ή να χτίσουν όγκο. Είναι για πασαρέλα από πολύ κοντά μπλουζάκια και σορτσάκια. Είναι γι αυτούς που τα πηδηματάκια δεν προκαλούν ταλάντευση στο στήθος, στο στομάχι και στα μπράτσα και δεν σακατεύουν γόνατα και αστραγάλους.

Όργανα στο σπίτι.

Είναι μια λύση. Δε σε βλέπει κανείς…δε βλέπεις κανέναν… γυμνάζεσαι ότι ώρα σου κάνει κέφι .. χρησιμοποιείς τα όργανα για κρεμάστρες
Από καμιά 30αριά ανθρώπους που γνωρίζω ότι έχουν στο σπίτι τους διάδρομο, ποδήλατο ή ελλειπτικό .. ή και ακόμα περισσότερα, μόνο έναν ξέρω που πράγματι έχει μετατρέψει το γκαράζ του σε γυμναστήριο και γυμνάζεται κάθε μέρα. Οι υπόλοιποι μετά τον πρώτο ενθουσιασμό τα χρησιμοποιούν για κρεμάστρες.

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής κι εγώ δεν έχω μάθει να την εντάσσω στην καθημερινότητά μου. Δυστυχώς.

Αλλά αποφάσισα να δοκιμάσω.. το περπάτημα!! Αφού δροσίσει όμως. Έχω σκεφτεί μια διαδρομή γύρω στα 3km για αρχή… το mp3 στ αυτιά για να δίνει ρυθμό.. και βάδισμα σαν να έχω αργήσει σε ραντεβού.. έτσι μου είπαν. Εγώ δεν έχω αργήσει ποτεεε σε ραντεβού οπότε δεν τον ξέρω τον ρυθμό αυτό.. έτσι θα περπατώ σε ρυθμό μπαλάντας στην αρχή.. γιατί η διαδρομή έχει και κάτι ανηφοριές θανατηφόρες. Ο στόχος είναι σιγά σιγά να περπατώ σε ρυθμό χασαποσέρβικου… Οπααααα!!!

Θα σας ενημερώσω .. αν επιζήσω της πρώτης διαδρομής

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Απολογισμός Κυριακής!!

Πρωινό.. καφές, δυο κριτσίνια και μια φέρα τυρί milner
Θάλασσα.. χυμός πορτοκάλι και 1 1/2 ώρες μέσα στη θάλασσα εκ των οποίων τη 1 ώρα να πετάω μια 8χρονη απ τους ώμους μου για να κάνει βουτιές.. εκείνη με λάτρεψε κι εγώ γύμνασα μηρούς μέση και χέρια
Φαγητό στις 7 το απόγευμα... λίγο από χωριάτικη.. δύο φέτες κολοκυθάκια και μία μελιτζάνα (τηγανιτά :(( καλαμάρι (ψητό :)) μύδια αχνιστά.. γαρίδες σαγανάκι με δύο παπαρες στη σάλτσα.. 4 ποτηράκια ούζο
Ποτάκι το βράδυ.. μία βότκα με φυσικό χυμό λεμόνι.. χωρίς ξηρούς καρπούς και πατατάκια.
Γέλιο .. τουλάχιστον 6 ώρες άρα ... ασκήσεις κοιλιακών!!

Απολογισμός Κυριακής... ξεθεωμένα χαρούμενη!!

Ξημερώνει Κυριακή.. μη μου λυπάσαι.. Κι είναι όμορφη η ζωή.. να το θυμάσαι..

Νύχτα ήταν και πέρασε ... κι ειμαι ακόμα εδώ
Καθυστερημένη άφιξη των μελτεμιών, επέτρεψε επιτέλους το κλεισιμο των κλιματατιστικών και αυτό το Κυριακάτικο πρωινό σας γράφω απ το μπαλκόνι μου

Αεράκι, φραπεδάκι, ραδιόφωνο και θέα στη θάλασσα... κι ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδάει.. "ξημερώνει κυριακή μη μου λυπάσαι..."
Χαμογελάω και σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να μιζεριάζω.. έχω πολλά περισσότερα από εκατομύρρια ανθρώπους και πρέπει να ειμαι ευγνώμων γι αυτά..
Οικογένεια, καλούς φίλους, καλή δουλειά, το σπίτι μου το αυτοκίνητό μου,τα ταξίδια μου, ότι υλικό είδος έχω λαχταρίσει... Όλοι θέλουμε το καλύτερο και ζηλεύουμε -με την καλή έννοια- άλλους που νομίζουμε ότι τα έχουν όλα.. Αλλά καλό ειναι
κάποια στιγμή να γυρίσουμε το βλέμα σ αυτούς που δεν΄εχουν ούτε νερό να πιούν και να πούμε ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για όσα έχουμε

Έχω και παραπανίσια κιλά? Ε και? Θα προσπαθίσω να τα χάσω χωρίς να μου γίνει αυτό εμμονή.. και κυρίως χωρίς να τα κατηγορώ για ότι μου λείπει..

Ξύπνησα αισιόδοξη σήμερα και υπερήφανη που ξεπέρασα την "δύσκολη" βραδυά χωρίς να τσακίσω τη γαβάδα μακαρονάδα...
Τελικά ίσως αυτο το Blog να είναι πολύτιμος βοηθός στη προσπάθεια...

Παω θάλασσα.. και μετά για ουζάκι... και μετά για καφέ.. και μετά ξανά θάλασσα... και ποτάκι ..

Είναι όμορφη η ζωή.. να το θυμάσαι... Μη μου λυπάσαι.. να το θυμάσαι!!

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Δεν είναι εύκολη νύχτα η απoψινή...


Είναι 2,35 τα μεσάνυχτα και δεν είναι εύκολη νύχτα... Το φεγγάρι γεμίζει.. η μουσική έιναι μελαγχολική κι εμένα δε με πιάνει ύπνος...
Απόψε θα θελα μια αγκαλιά κι ένα χάδι στα μαλλιά ..οχι σεξ.. οχι λόγια.. μόνο μεταφορά ενέργειας δια της επαφής
Δεν την έχω...
Θέλω να φάω??? ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ .. Θέλω να τσακίσω μια γαβάθα μακαρόνια με μπολικη σάλτσα και μπόλικο τυρί! θα αποπροσανατολίσει τη σκέψη μου?? Η ευχαρίστηση της γεύσης θα αντικαταστήσει την ευχαρίστηση της ανθρώπινης επαφής?
Δεν πρεπει να έιναι η γεύση.. αυτη θα μπορούσα να την ικανοποιήσω και με δυό πιρουνιές αλλά αν πάω να μαγειρέψω δεν θα σταματίσω στις δυο πιρουνιές..
Γράφω γραφω γράφω.. μέρες τώρα προσπαθώ να ξεκινήσω το θέμα σχέσεις και δεν ξέρω απ το που να το πιάσω... έχω γράψει καμια 20αριά σελίδες.. ασυνάρτητες όμως που δεν τολμώ να αναρτήσω .. θα χάσετε τη μπάλα!!

Είναι περίεργο πράγμα η αγάπη... Νιώθω ότι κουβαλάω τόνους από δαύτη.. και δεν ξέρω τi να την κάνω... κι απ την άλλη.. νιώθω ότι μου λείπει.
Πώς γίνεται να σου λείπει αυτό που έχεις περίσευμα να προσφέρεις???

Δεν είναι εύκολη νύχτα η απoψινή...

Και τελικά??? Φταίει ένα μη σεξουαλικό σώμα??? Δηλάδη αν χάσω τα κιλά μου... τρέξω σε πλαστικούς να μαζέψουν τη χαλάρωση... θα βρώ αγάπη??
Κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί αυτό... ίσως απλώς αυξηθούν οι πιθανότητες
Είχα στη ζωή μου αγάπη.. μπορώ με σιγουρια να πω ότι με αγάπησαν 3 άνδρες... και ξέρω και γιατί τους έχασα και δεν ήταν τα κιλά μου.
Ξέρω όμως και ότι έχασα ευκαιρίες για αγάπη σίγουρα εξ αιτίας των κιλών μου...
 

Αυτο που αναρωτιέμαι και πρέπει να το απαντήσει άνδρας είναι το εξής... Υπαρχει πιθανότητα κάποιος να θέλει να κάνει σχέση με μια χοντρή - οχι απο βιτσιο.. μη μου πείτε γι αυτους που διαφημίζονται με την ατάκα "θέλω να μπιιιιπ χοντρές"- αλλά να μην προχωράει γιατί φοβάται την "καζούρα" του κοινωνικού του κύκλου?
 

Ομολογώ ότι στο παρελθόν έχω κάνει γνωριμίες από chat rooms, φωτογραφίες δεν έστελνα (δεν είχα κι όλας.. αποφεύγω τον φακό) δεν άνοιγα κάμερες, απλα κουβέντιαζα χωρίς να πηγαίνω τη συζητηση στο σεξουαλικό...
Για κάποιο χρονικό διάστημα οι συνομιλητές μου ενθουσιάζονταν από τις απόψεις, τις ατάκες το χιούμορ μου.. πήγαιναν να το γυρίσουν στο ρομάντζο... και κάποιοι ρωτούσαν το γνωστό "πως είσαι?"
Δεν ειπα ποτε ψέματα!! Σας το ορκίζομαι.. τους έλεγα είμαι κοντη γεμάτη (τοτε δεν είχα τα balls να με χαρακτηρίσω χοντρή) και γλυκιά.. και δεν με πίστευαν!!! Ή δεν μπορούσαν να φανταστούν την πραγματικότητα.. Ϊσως γιατί περιτριγυρίζονται από κοπέλες  πουφοράν large στο ZARA και αυτοαποκαλούνται χοντρές

Και ερχόταν η ώρα της γνωριμίας.. και το βλεπα στα μάτια τους.. δεν έλεγαν τίποτα απο διακριτηκότητα... αλλά σιγά σιγά χάνονταν.. τα τηλ αραίωναν και εφάρμοζαν με μεγάλη επιτυχία την τακτική "στρίβην δια της σιωπής"
Όχι ότι αυτοί ήταν οι σωσίες του Brad Pitt ή του Antonio Banderas.. αλλά κακά τα ψέματα οι γυναίκες είμαστε πιο ανεκτικές στις εξωτερικές ατέλειες.

Κι αναρωτιέμαι το εξής αγαπημένε άνδρα..
Τι είναι πιο εύκολο? Να συμπαρασταθείς και να βοηθήσεις μια γυναίκα να χάσει βάρος αν έχει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που σου ταιριάζει.. ή να φέρεις στα νερά σου την αδύνατη σέξι γυναίκα που δεν σου πάει και τόσο πολύ αλλά νιώθεις ωραία να την κυκλοφορείς?
Αν βρεις το πακέτο προσωπικότητα χαρακτήρα και ομορφιά (που υπάρχει το ξέρω) δεν με ενδιαφέρει η απάντηση... τρελός είσαι να την αφήσεις να φύγει?

Δεν είναι εύκολη νύχτα η αποψινή..
Είναι που είμαι γεννημένη σε λάθος εποχή.. Πέρα από καριέρες και ανεξαρτητοποιηση.. είμαι καθαρόαιμη ανατολίτισσα.. Μα το θέο.. "έλα πασά μου να σου φέρω τις παντόφλες σου" ενα πράγμα
Και δεν ξέρω να την πέφτω και στους άνδρες.. προσόν απαραίτητο εν έτη 2010!! Δεν το κανα ποτέ!! Δεν ξέρω πως γίνεται... Φτάνω μέχρι να ανάψω το πράσινο φως αλλά αν δεν κάνει ο άλλος το πρώτο βήμα εγώ είμαι κότα και κάθομαι στ αυγά μου.

Έφαγα μια φρυγανιά με λιγο μέλι.. να γλυκάνει η πικρίλα απ το τσιγάρο..
Ειναι 3,22!! Κι εγώ κουράστηκα να έιμαι η καλή φίλη.. η πλακατζού της παρέας... η έμπιστη συμβουλάτορας
Απόψε θα θελα μια αγκαλιά κι ένα χάδι στα μαλλιά ..

H μέθοδος της μίζερης…

Την παρατήρησα χθές βράδυ τη μίζερη της παρέας…. Δώστε βάση στον τρόπο που τρώει… κι εφαρμόστε τον!! ( Άννα είχες απόλυτο δίκιο!!)

Οτιδήποτε έβαλε στο πιάτο της το έκοψε σε μέγεθος αρακά.. άντε το πολύ φασόλας..
Συγκεκριμένα… ο κεφτές μικρού μεγέθους κόπηκε στα 8!!! Η ντομάτα .. σα να τη πέρασες απ τον τρίφτη απ τη χοντρή του μεριά… και η φέτα σε κυβάκι μεγέθους ζαριού!!! Η πιρουνιά της είχε από ένα τέτοιο κομματάκι .. μετά μια γουλιά κρασί… ένα τσιγάρο… 4λεπτά αργότερα δεύτερη μπουκιά.
Χρειάστηκε περι τα 15 λεπτά για να φάει ένα κεφτεδάκι ένα κομμάτι ντομάτα και ένα κομμάτι φέτα όσο μισό σπιρτόκουτο!!!

Μ αυτή τη τακτική.. δεν καταλαβαίνεις για πότε χορταίνεις. Εγώ παρήγγειλα ένα ψητό φιλέτο χωρίς πατάτες τηγανιτές (αλλά έκλεψα δύο απ το πιάτο του διπλανού μου … ναι ναι .. αν και δε με βλέπετε τώρα έχω κοκκινίσει από ντροπή) και αφού μου πήρε 20 λεπτά … 4 ποτήρια νερό .. και 5 τσιγάρα.. ένιωθα χορτάτη έχοντας φάει μόνο το μισό… δυο κομμάτια ντομάτα και 2 ροδέλες αγγουράκι.!!!

Επίσης.. κάθε μία απ της μπουκιές της.. η μίζερη την κρατούσε στο στόμα τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Αυτό για μένα είναι πααααρα πολύ δύσκολο!! Να μασήσω 15sec ολόκληρο τον κεφτέ – που και πάλι πολύ είναι- αλλά το 1/8???

Το αποτέλεσμα της χθεσινής βραδιάς ήταν…
Μέχρι τις 2:00 που κοιμήθηκα να ξαναπεινάω… και όλο το βράδυ ξύπνησα 3 φορές για να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της φύσης!!!

Νυστάζω… ευτυχώς είναι Παρασκευή!!

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ελληνάρες φοβεροί!!!

Απ την ώρα που το είδα γελάω .. συνδιάζοντάς το με αυτό που σας έργραψα..." αν σας ρωτήσει κανείς.. γράφω μια αναφορά"
Δε παιζόμαστε στη λαμογιά σα λαός!!!!!

Πρωινές σκέψεις... Καλημέρα!!

Σήμερα σπαταλάω τα χρήματα της εργοδότριας εταιρίας, χρησιμοποιώντας τις ώρες εργασίας για να σας γράψω…
Μεταξύ μας .. αν σας ρωτήσει κανείς.. γράφω μια αναφορά …
Δεν έχει δουλειά.. κι αν δεν κάνω κάτι… θα φάω!!
Η ωραιοτάτη και κομψοτάτη συνάδελφος δίπλα μου τσακίζει μια μπουγάτσα κρέμα με άχνη και κανέλα που μου χει τρυπήσει τα ρουθούνια κι έχει ενεργοποιήσει τους σιελογόνους αδένες μου δίνοντας κυριολεκτική σημασία στη φράση « μου τρέχουν τα σάλια!!»
Κι αφού μασούλισα ένα κριτσίνι αποφάσισα να κρατήσω απασχολημένα το μυαλό και τα χέρια μου γιατί μεταξύ κριτσινιού και μπουγάτσας είναι άνισος ο αγώνας!!
Η συνάδελφος με ρώτησε αν με ενοχλεί και προσφέρθηκε να πάει στο κουζινάκι να φάει (μια αδύνατη με κατανόηση) αλλά δεν είναι αυτή η λύση.

Πρέπει να βρώ τη δύναμη να μην δίνω σημασία στο τι τρώνε οι γύρω μου. Όταν η παρέα κανονίζει έξοδο για ουζάκι και γεμίζει το τραπέζι μεζεδάκια, εγώ πρέπει να παραγγείλω μια σαλάτα χωρίς λάδι και ένα ψητό ψάρι επίσης χωρίς λαδολέμονο και να φάω μόνο αυτά μπλοκάροντας τα ερεθίμσατα των αισθήσεων μου…


Mind over eyes ears and nose!!
Μην αναρωτιέστε για την ακοή.. αυτή παίζει το ρόλο της όταν το γκαρσόνι σου απαριθμεί τι προσφέρει το κατάστημα… ο ήχος γίνεται εικόνα.. μυρωδιά.. γεύση…
Κι απ όοοοοολες αυτές τις λιχουδιές.. πρέπει να επιλέξεις μια σαλάτα χωρίς λάδι και ένα ψάρι ψητό!
Το ούζο δε το διαπραγματεύομαι… ΑΑΑ ως εδώ και μη παρ’ εκει !!!!
Μη νομίζεται ότι είμαι κανα γερό ποτήρι… αλλά ταβερνάκι πάνω στο κύμα με καλή παρεούλα και perrie δε γίνεται…

Αααχχχχχ να μασταν εκεί…..
Βέβαια σκεφτείτε την απογοήτευση του μαγαζάτορα…. Βλέπει να προσέρχεται μια παρέα από 6 χοντρούλες και παίρνει το μεγάλο μπλόκ παραγγελίας τρίβοντας τα χέρια του για την τύχη που του χτύπησε τη πόρτα…. Αλλά και οι 6 κάνουν δίαιτα. Και παραγγέλνουν … 2 σαλάτες… 6 μπιφτέκια.. και 6 σόδες!! ;))

Back to reality.
Πάω έξω για τσιγάρο και επανέρχομαι με την εξής σκέψη… κανείς, λόγω της εμφάνισής μου, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ανέβηκα ψηλά στην εργασιακή ιεραρχία περνώντας από κάποιο κρεβάτι!!


Άλλος ρατσισμός εκεί… Η ωραία ψηλή κούκλα ξανθιά η οποία δεν μπορεί να είναι ευφυέστατη εργατική και αποτελεσματική στη δουλειά της αλλά σίγουρα πήρε τη θέση γιατί κοιμήθηκε με το αφεντικό!!!
Ελάτε τώρα… κάποια στιγμή στη ζωή σας το σκεφτήκατε κι αυτό..
Γιατί .. έχει γίνει!! Γιατί … έχει ζητηθεί από τα αφεντικά να γίνει!! Γιατί … την προσέλαβαν ή την προήγαγαν αντί για μας!!
Πάντως αυτή η άδικη σκέψη περνάει απ το μυαλό πολλών και εκστομίζεται σε πηγαδάκια εν ώρα διαλλείματος.

Εγώ μέσα σε λίγα χρόνια ανέβηκα σημαντικά στην ιεραρχία… κι αυτό γιατί είμαι ικανή, έξυπνη, εργατική. Και αντίστοιχα μια ψηλή αδύνατη όμορφη ….γιατί «ποιος ξέρει από πόσα κρεβάτια πέρασε?»

Έχω πανέμορφες συναδέλφους και έχω άριστες σχέσεις μαζί τους...γιατί σταμάτησα να σκέφτομαι έτσι και να φορτώνω την όποια αποτυχία μου στην εξωτερική εμφάνιση. Παλεύω με τα όπλα μου και δεν κρύβω γνώση από τους νεότερους για να κρατάω έναν άσσο στο μανίκι και να είμαι απαραίτητη… κάτι που μου έκαναν όταν πρωτομπήκα στη δουλειά… μου έκρυβαν γνώσεις για να μην τους πάρω τη θέση και δεν καταλάβαιναν ότι αυτό με πείσμωνε και με έκανε να μαθαίνω απ όπου είναι δυνατόν.. ιντερνετ.. βιβλία.. φίλους του ιδίου επαγγέλματος…


Γιατί αν θές να μάθεις και να προσφέρεις.. θα βρείς τρόπο να το κάνεις…
Έτσι τη γνώση τη προσφέρω γενναιόδωρα στους νέους συναδέλφους… αυτοί που θέλουν να μάθουν, θα μάθουν έτσι κι αλλιώς… κι αυτοί που δεν θέλουν .. δεν θα τη χρησιμοποιήσουν ποτέ σωστά. Οπότε εγώ έχω πάντα καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και… may the best man win!!


Πέρασε η ώρα… τελείωσε η μπουγάτσα της μικρής… ξεπέρασα και τη λιγούρα!!!


Θα τα πούμε αργότερα….






Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Σας ενοχλεί το τίτλος του blog??

Με αφορμή το mail μιας αναγνώστριας και επειδή πιθανών κι άλλοι να βρίσκουν τον τιτλο του blog  λιγο "ακομψο" θελω να σας πω τα εξής:

Όταν αποφασισα να ξεκινήσω το blog το έκανα κυρίως για να βοηθήσω τον εαυτό μου στη νέα προσπάθεια να χάσω κιλά. Και για πρώτη φορά στα 35 μου ξεκίνησα με την παραδοχή ... με 1,62 ύψος και 105 κιλά... είμαι χοντρή.
Σκέφτηκα να σταματίσω να προσπαθω να κρυφτώ πισω απ το δαχτυλό μου χαρακτηρίζοντας με .. παχουλή.. γεματούλα. ..
Χαστούκι στο πρόσωπο.. "Κατερίνα είσαι χοντρή!!"
Λίγες μέρες πριν ξεκινήσω είχα ένα περιστατικό με κάποιον που το μόνο που μπόρεσε να βρεί για να με προσβάλει ήταν τα κιλά μου.

Και είπα ΟΧΙ!! Είμαι χοντρή αλλά ειμαι και τόσα άλλα ακόμα.. και τα κιλά μου είναι ένα απο τα πολλά χαρακτηριστικά μου. 
Και μετά σκέφτηκα ότι είναι ένας χαρακτηρισμός που άλλοι τον κατάντησαν βρισιά και προσβολή. Κοντός ψηλός αδύνατος γκρινιάρης άσχημος όμορφος... χοντρός!
Κι όσο θα αναζητώ στίρηξη στον αγώνα μου θα προσπαθώ να κάνω κάποιους στενόμυαλους να βουτήξουν δεύτερη φορά τη γλώσσα στο μυαλό τους την επόμενη φορά που θα δουν εναν άνθρωπο με παραπανίσια κιλά και η πρώτη τους σκέψη είναι να χλευάσουν.

Η Αννα μου έγραψε τη φράση κλειδί... είναι άσχημο ή μας έμαθαν να το θεωρούμε άσχημο?
Μας έμαθαν... κι εγω θα προσπαθήσω να μάθω σε κάποιους ότι το χοντρή δεν έιναι βρισιά ούτε προσβολή!!
Και θα επιμείνω στο ότι μιλάω μόνο εκ μέρους του εαυτού μου και είμαι δεκτική στην κρητική και την διαφωνία σας. 

Αυτή είναι η διαφορά σ αυτήν την προσπάθεια αδυνατίσματος φίλες/οι μου.. εγω για πρώτη φορά χαρακτήρισα τον εαυτο μου Χοντρή!... χωρίς ντροπή!!

Kι όσο περνάει ο καιρός... αν πετυχει το τολμημα... ο τιτλος θα αλλάζει... σε Ημερολόγιο της Χοντρούλας... Ημερολόγιο της Γεματούλας... Ημερολόγιο της Πρώην Χοντρής




Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

7 ημέρες ημερολογίου!

7 ημέρες που σας γράφω... Εβδομαδιαία αναφορά:
-1,2kg (μια χαρά λαμβάνοντας υπόψη τη χαλάστρα στης Δέσπως)
+1/2 πακέτο τσιγάρα τη μέρα (κακο ξέρω αλλά είναι σύμμαχος)
+3 συμπαραστατριες!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Format στο ασυνείδητο!!

Τι θα κάνουμε??? Ερώτημα αγωνίας .. από την Άννα από εμένα από τη Μαρία την Ελένη και τις απανταχού χοντρούλες που πέρα απ όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την περιθωριοποίηση της χοντρής, τον χλευασμό, την μοναξιά πολλές φορές, την απογοήτευση της ζυγαριάς.. του φερμουάρ... του άνδρα που ερωτευόμαστε και αυτός δεν θέλει ούτε να μας κοιτάξει.. και τόσα τόσα άλλα…

Έρχονται στιγμές που θέλω να ουρλιάξωωωωω… Δεν είναι κανείς σας τέλειος.. Σε σας μιλάω τους αδύνατους γραμμωμένους με τα ντιζαινάτα ρούχα και το υφάκι 25 Καρδιναλίων… άνδρες και γυναίκες

Έχω πολύ καλές σπουδές, κοφτερό μυαλό, γενικότερη καλλιέργεια και γνώσεις. Είμαι σοβαρή … και πλακατζού, με καλή ανατροφή και καλούς τρόπους σε κάθε κοινωνικό κύκλο. Είμαι τρυφερή, δοτική, διακριτική, εχέμυθη, ανοιχτόμυαλη. Σέβομαι, εκτιμώ, κατανοώ και δίνω σημασία σε κάθε λέξη σου. Είμαι εργατική, δημιουργική και αποδοτική και επιτυχημένη στη δουλειά μου. …. Καλά καλά!!.. είμαι και μετριόφρον!!!

…..Κι όλα αυτά χάνονται, γιατί είμαι Χοντρή!!
Ή μήπως είμαι όλα αυτά… επειδή είμαι Χοντρή !! Επειδή έπρεπε να αναπτύξω άλλους λόγους για τους οποίους θα είμαι αποδεκτή από τους γύρω μου αφού δεν είχα το… «είμαι ομορφη!!! Θαυμάστε με!!! Τιμή σου και καμάρι σου να με κυκλοφορείς»
Κι αν κάποτε αδυνατίσω?? Θα τα χάσω όλα αυτά? Θα αλλάξω προσωπικότητα και χαρακτήρα???

Τι θα κάνουμε???
Δίαιτες κάναμε… σε κέντρα αδυνατίσματος πήγαμε… χάπια .. εγώ τα δοκίμασα και αυτά… και τα κιλά.. εκεί!!

Χειρουργείο??
Εγώ παιδιά το φοβάμαι… αν και έχω δει εκπληκτικά αποτελέσματα σε άλλους… το φοβάμαι.. Και χρειάζεσαι μετά κι άλλο χειρουργείο σε πλαστικό για να μαζέψει τ’ ασυμμάζευτα.
Ισως καταφύγω εκεί τελικά… σαν τελευταία λύση.

Ψυχανάλυση?!!

Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει … και ούτε το είχα σκεφτεί, μέχρι που διάβασα προ ημερών ένα άρθρο στο blog του φίλου Παχουλού για την ψυχολογία της παχυσαρκίας http://paxoulos.blogspot.com/2010/08/blog-post_9185.html .

Και η λέξη που επαναλαμβανόταν συχνά ήταν το .. «ασυνείδητα» … ασυνείδητα τιμωρούμε τον εαυτό μας… ασυνείδητα η απόρριψη μας καθοδηγεί στο φαγητό… ασυνείδητα…

«Οι ασυνείδητοι λόγοι που σπρώχνουν τον παχύσαρκο να φάει υπερβολικά είναι πολύ πιο ισχυροί και γι' αυτό πάντα υπερισχύουν της συνειδητής του προσπάθειας και της αποφασιστικότητάς του. Για να επιτύχει η προσπάθεια για οποιαδήποτε αλλαγή σε ζητήματα συμπεριφοράς και στάσης μας απέναντι στη ζωή –κατά τον ίδιο τρόπο και η διατροφική μας συμπεριφορά- δεν πρέπει να υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητό κομμάτι του ψυχισμού μας. Αντίθετα, χρειάζεται να υπάρχει σύμπνοια και ομοφωνία ανάμεσα τους.

Μόνο λοιπόν όταν τροποποιηθεί ο ασυνείδητος μηχανισμός στην ίδια του τη ρίζα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να επιτελεί τον στόχο που επιτελούσε μέχρι τώρα (π.χ. αναζήτηση ασφάλειας, ανακούφισης στον πόνο του αποχωρισμού, κ.λ.π.) μέσω της υπερβολικής κατανάλωσης τροφών, τότε μόνο οι διατροφικές ανάγκες και συνήθειες θα οδηγήσουν το άτομο αβίαστα στο φυσιολογικό του βάρος, αφού θα συμβαδίζουν με τις ψυχολογικές του ανάγκες. Το παραπάνω αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με επιτυχία μέσα από την ατομική κι ομαδική ψυχοθεραπεία συνθετικής κατεύθυνσης (απόσπασμα από την ανάρτηση)

Ρε παιδιά δεν ξέρω τι είναι η ψυχοθεραπεία συνθετικής κατεύθυνσης… αλλά είτε ατομικά είτε ομαδικά θέλω να το δοκιμάσω.
Είχατε διαβάσει σε προηγούμενη ανάρτηση που ματαιώθηκαν τα σχέδια του Σαββατοκύριακου μου και εγώ ήθελα να το ρίξω στο φαγητό? Δείτε τι γράφει το άρθρο..

«Ματαίωση: Όταν οι προσπάθειες που κάνει κάποιος για να εκπληρώσει ένα στόχο ματαιώνονται, εμποδίζονται, ή εξουδετερώνονται από έναν εξωτερικό παράγοντα, τότε είναι φυσικό να αισθάνεται ενόχληση, αίσθημα κενού, θυμό, απογοήτευση, πικρία, οργή, και σύγχυση. Παρόλο που το πιο σύνηθες είναι τα παραπάνω συναισθήματα να βιώνονται ως περιστασιακές αντιδράσεις σε μεμονωμένα γεγονότα, σπανιότερα μπορεί να αποτελέσουν μόνιμη κατάσταση για ορισμένους ανθρώπους, λόγω περιοριστικών συνθηκών, ή λόγω κάποιων εσωτερικών τους προβλημάτων.

Το αίσθημα της ματαίωσης είναι δυνατόν να ακινητοποιήσει έναν άνθρωπο σε τέτοιο βαθμό που ο μόνος τρόπος για να αντλήσει λίγη ανακούφιση και να αισθανθεί «καλά με τον εαυτό του» είναι το φαγητό

Αυτό με προβλημάτισε όπως και άλλα που αναφέρει το άρθρο και όσο τα σκέφτομαι τόσο πιο οικία τα νιώθω.

Αχ Γιατρέ Βασιλειάδη Γρηγόρη, Ψυχολόγε - Ψυχοθεραπευτή, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D.)…. Ωραία τα γράφεις… αλλά που να σε βρώ να μου κάνεις ένα format στο ασυνείδητο. Έχει ο κλάδος σας έλλειψη από σοβαρούς επιστήμονες ψυχολόγους στην επαρχία.

Θα το ψάξω πάντως…

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Η Χοντρή στα Κέντρα Αδυνατίσματος

Σε 3 έχω πάει!!! Όλα έλεγαν ότι είναι διαφορετικά από τα άλλα… όλα ίδια. Μαζική γραμμή παραγωγής ιδρώτα.. ηλεκτροσόκ… επικάλυψης με ότι σκατά βάζει ο νούς σας.. αεροστεγούς συσκευασίας σε μεμβράνη και μαρινάρισμα σε φύκια για 45λεπτά…και τελικού κατσαδιάσματος από την αυστηρή διαιτολόγο.
«Σε ένα φιλικό, ανθρώπινο περιβάλλον…» Σαχλαμάρες!!! Κοινόχρηστα αποδυτήρια .. κοινόχρηστα ντούζ .. που προσπαθούν να κρατήσουν καθαρά και μια παρέλαση γυναικών (σε κάποια και ανδρών) με εσώρουχα στην καλύτερη περίπτωση και πετσέτες, που σε κάποιες δεν έχει μιλήσει ποτέ κανείς για το Rexona, και μερικές πιτσιρίκες και καλά αισθητικοί, που τα νεύρα τους έχουν γίνει κρόσσια αλλά προσπαθούν οι καημένες να σε εξυπηρετήσουν με χαμόγελο και φυσικά δεν τα καταφέρνουν πάντα.
Έχετε πείρα απ αυτά τα ηλεκτρόδια που τοποθετούν στους μύες για παθητική γυμναστική και λιποδιάλυση και σύσφιξη? Αν δεν τοποθετηθούν σωστά … πονάειιιιι!!!! Κι ενώ πονάς και χτυπιέσαι σα το χταπόδι κάθε 5 δευτερόλεπτα.. ψάχνεις την κοπελίτσα που στα τοποθέτησε .. η οποία έχει αναλάβει άλλο προϊόν της βιομηχανίας… φωνάζεις «ρε κορίτσια πονάω!!» και μέχρι να έρθει κάποια έχει περάσει η ώρα του μαρτυρίου σου.
Και καλά να περιτριγυρίζεσαι από ομοιοπαθούσες… που σου έρχεται στο διπλανό πάγκο επεξεργασίας το δίμετρο των 55 κιλών γιατί έχει στο πωπουδάκι της λίγη κυτταρίτιδα ??!!!
«Κοίτα χάλια!!!!» να λέει στην αισθητικό! «Αμα δε γίνει αυτό λείο γυαλί.. δε βγαίνω στη παραλία!!!»
Tι μωρή να γίνει λείο γυαλί… το ένα κιλό που έχεις όλο κι όλο στον αποτέτοιο σου ίσα ίσα για να μη σε πονάνε τα κόκαλα όταν κάθεσαι?
Κι αν δεν βγαίνεις εσύ έτσι στη παραλία, που μπορώ να μετρήσω τα πλευρά σου… εγώ τι πρέπει να κάνω???!!....
Σκεπάζομαι με το σεντόνι ή το χαρτί που σου δίνουν…. Και κάνω πως κοιμάμαι.. πράγμα αδύνατον καθώς τα βολτ γυμνάζουν τους μύες μου.. αλλά γμτ.. δε καίνε το μυαλό μου

Μετά πας για ντουζάκι… περιμένεις στην ουρά προσευχόμενη να μην κολλήσεις μύκητες… και κλείνεις με το ραντεβού στη διαιτολόγο..
-«Έφαγες»
-«Δεν έφαγα»
-«Κατερίνα ψεύδεσαι… έφαγες!! Σύμφωνα με το διαιτολόγιο της προηγούμενης εβδομάδας έπρεπε να έχεις χάσει 1,4 και εσύ έχασες μόνο 600gr»
-«Δεν έφαγα σου λέω!!»
-«πρέπει να καλύψουμε τη διαφορά αυτή τη βδομάδα!! Έχουμε και λέμε… αυτή τη βδομάδα θα φάς…»
-«... τα λυσσακά μου!!»

Και κάνεις υπομονή… γιατί για να λέμε την αλήθεια.. χάνεις και κιλά και πόντους… και περνάει ο καιρός… και κουράζεσαι αυτή τη διαδικασία. Εγώ τουλάχιστον αυτό έπαθα και στα 3. Δεν έχω ολοκληρώσει τα προγράμματα που χρυσοπλήρωσα με πιστωτικές κάρτες που αυτοί μου έβγαλαν .. και έφτυσα αίμα να ξεπληρώσω!!
Και μετά??? Μετά βλέπω πως επανήλθαν όλες οι εγχώριες στάρ που διαφήμιζαν τα κιλά που έχασαν.. όλες όμως?!! Μετά βλέπω στην πρώτη παρασπονδία και θα δικά μου κιλά να επανέρχονται.. κλαίω τα λεφτά που έδωσα , την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό που ένοιωσα… και ξεκινάω μια νέα δίαιτα που μου είπαν κάνει θαύματα!!!

Και καταλήγω σ αυτό που σας είχα πει και στην αρχή!!. Ο Χοντρός είναι σαν τον αλκοολικό… δεν πρέπει να ξαναφάς ποτέ όσα σου αρέσουν εκτός κι αν έχεις τρομερή δύναμη χαρακτήρα!!!

Κι εγώ ένα πράγμα έχω αδύνατο… τον χαρακτήρα!!

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

15Αύγουστος στης Δέσπως...ο εφιάλτης της διαιτούσας!!

Η Δέσπω είναι η μητέρα του κολλιτού μου, ετών 72 κανονικού βάρους και ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μαγείρισα!!
Η Δέσπω κανει ένα μεγάλο τραπέζι στην αυλή της μια φορά το χρόνο..τον 15Αύγουστο.. κι οταν λέμε μεγάλο.. εννούμε ΜΕΓΑΑΑΑΛΟΟΟΟΟ!!
Οι καλεσμένοι δεν ξεπερνούν τους 15, και στο τέλος και οι 15 φεύγουν με ταπεράκια με φαγητό για 3-4 μέρες.

Επίσης η Δέσπω είναι κλασσική Ελληνίδα που γεμίζει το πιάτο σου με ταχύτητα ταχυδακτιλουργού όσο εσύ μιλάς με τον διπλανό σου και είναι ικανη
να σε ταισει η ίδια. Τα "έσκασα"¨" δεν αντέχω άλλο" δεν εχουν καμία επιρροή πάνω της και μην τολμίσεις να πεις "κάνω δίαιτα" ... στραβώνει.. φοράει την έκφραση της παρεξηγημένης, σε κοιταει με μισό παραπονιάρικο βλέμα..
"Μια φορά το χρόνο σας κάνω το τραπέζι και κάνεις δίαιτα?? Γιατί??? Αφού είσαι κουκλα!!!" (Το παράπονο μαζί με την κολακία σε σπάνε στα δύο)
Σήμερα το τραπεζι είχε:
Πέρα από τις κλασσικές σαλάτες.. πατατοσαλάτα.. μακαρονοσαλάτα.. παντζαροσαλάτα και ονειρεμένη ρώσσικη
Ντολμαδάκια αυγολέμονο, τυρόπιτα και χορτόπιτα, μελιτζάνες ιμάμ, τριων ειδών τυριά, αυγά με παστουρμά, μπουρεκάκια με τυρι - ζαμπόν, καλαμάρι γεμιστο, χταπόδι ξυδάτο, χταπόδι ψητό
αρνάκι στο φούρνο, παϊδάκια λουκάνικα μπριζολάκια στο barbeque, πατάτες φούρνου τηγανιτες και ψητές (ένα τσουβάλι)! Αυτά!! Δε νομίζω να ξέχασα κάτι. Α Ναι!! Φρούτα μπακλαβα cheesecake και δυο τουρτες που εφεραν καλεσμένοι στο τέλος!!

Θέλω τώρα να μου πείτε.. σε ένα τέτοιο τραπεζι.. τι θα τρώγατε??
Εγώ το μόνο που θα σας πω έιναι ότι 3 μέρες θα τη βγάλω με φρούτα και χυμούς. Και πάω στοιχημα ότι αύριο το πρωι θα είμαι +1! κι αυτο το +1 θα κάνει 3 μέρες να φύγει :(((

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

"Δεν είμαι χοντρή!!.. Είμαι γεννημένη σε λάθος εποχή!!!"

ειναι αραγε τοσο ατιαισθητικο ή ετσι μας εμαθαν να το βλεπουμε; αναρωτιεμαι..

Άννα το σχόλιό σου με προβλημάτισε... είναι ή έτσι μας έμαθαν να το βλέπουμε???
Κατ αρχήν δήλωσα πως αν αυτή που το φοράει της αρεσει και νιώθει άνετα... πάω πάσο και μπράβο της.
Εξ αρχής επίσης δήλωσα πως μιλάω μόνο για τον εαυτό μου και όχι εκ μέρους των απανταχού χονδρών.
Ο προβληματισμός μου τελικά αφορά εμένα... δε μ αρεσει ή με έμαθαν να μη μ αρεσει?

Κι αν είχα γεννηθεί την εποχή που ζωγραφίστηκε ο πίνακας που έχει στο blog του ο φίλος μας ο παχουλός? ( http://paxoulos.blogspot.com/2010/08/big-sue.html )
Θα ήμουν top model?? Αλλά ακόμα και τότε .. δεν ταλαιπωρούσαν το σώμα τους μ αυτούς τους βασανιστικούς κορσέδες γιατι τη μέση τη θέλαν δαχτυλίδι??
Μήπως τελικά είμαστε οι super θεές μιας άλλης εποχής???
"Δεν είμαι χοντρή!!.. Είμαι γεννημένη σε λάθος εποχή!!!"

I'll sleep on it και θα επανέλθω

ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ!!

Να πούμε όμως και του στραβού το δικιο! Δεν μπορούμε να φορέσουμε τα πάντα! Τελος πάντων εγώ δεν μπορώ να φορέσω τα πάντα όσο συμβιβασμένη κι αν ειμαι με το σώμα μου.. όσο ακομπλεξάριστη κι αν νιώθω.
Βλέπω να κυκλοφορουν αγαπημένες χοντρούλες εκτελώντας τεστ μηχανικής αντοχής στις ραφές απ το μπλουζάκι και τη φουστίτσα τους (θα ήταν καλή ιδέα η ραφές από ατσαλοκλωστή) και το ομολογώ... ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!
Δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα... και το φαγητό και το γλυκο και το στρετς μπλουζακι που κολλαει πάνω στους 24 κοιλιακούς μας (ναι ναι έχουμε κοιλιακούς.. 4 φορές περισσότερους απ τους άλλους κοινούς αδύνατους)
Κι αυτό το έρμο το μπικινακι... γιατί??? Κοιταχτηκες στον καθρευτη όταν το δοκίμαζες και σου άρεσε ο εαυτός σου? .. Αν ναι τότε πάσο!!! Βαλτο χίλιες φορές!!! και περπάτα στη παραλία με τουπέ και το κεφάλι ψηλά!!
Εγώ απ την άλλη.. συμβιβασμένη μεν με το σώμα μου.. αλλά δεν μπορώ να ντυθώ έτσι.
Θα θελά όμως...
Θα μου πείτε αφού είσαι συμβιβασμένη και ακομπλεξάριστη.. γιατί κάνεις - πάλι- δίαιτα???
Ρε παιδιά.. ωραία δε θα ήταν να μπορούσαμε να ανεβούμε 5 ορόφους χωρίς 3 στάσεις και τη γλώσσα να κρέμμεται έξω?? Επίσης θέλω να κάνω παιδί.. και τι μου φταίει η σπονδυλική στήλη μου να σηκώνει εμ τα κιλά μου εμ το παιδί?
κακά τα ψέματα!! Η υγεία δεν είναι το ατού μας σε πολλούς τομείς.. κι εγώ δε θέλω το παιδί μου να με χάσει νωρίς.
... Επιπλέον μ αρεσουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια... κι άλλο να στηρίζεις 105 κιλά στα δωδεκάποντα άλλο 65!!

Σήμερα έψησα φιλέτο με βραστά κολοκυθάκια για το μεσημέρι και δημητριακά με γάλα για το βράδυ!! .... κι ένα σοκολατάκι υγείας ;)

Η Χοντρή πάει για ψώνια... απ τον καναπέ της!!

"Η ξυνησμένη πωλήτρια"

"Δεν έχουμε κάτι στο νουμερό σας" Πόσες φορές το έχετε ακούσει αυτό και θέλετε να την πιάσετε απ το λαιμό και να την μπουκώσετε με ένα ταψί μπακλαβά με φρέσκο βούτηρο τίγκα στο σιρόπι μπας και γλυκάνει λίγο η ξυνησμένη φάτσα της?
Σε μια χώρα που ακούμε ότι έχει υψιλά ποσοστά παχυσαρκίας...γιατί σνομπάρουν αυτό το μερίδιο αγοράς?
Πείτε μου πόσα μαγαζιά πουλάνε ρούχα σε μεγάλα νουμερα στη πόλη σας? Εκτός των Κινέζων που σαν λαός ειναι λιλιπούτιοι αλλά εγώ στα μαγαζιά τους βρισκω ωραίοτατα παντελονάκια και τζιν με 12€Κι αυτό το φαινόμενο το αντιμετωπιζω μόνο στην Ελλάδα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη (Αγγλία Γαλλία Γερμανία που έχω ιδία πείρα) τα περισσότερα πολυκαταστήματα έχουν νούμερα στην μεγαλύτερη γκάμα των προιόντων τους, έχουν αρκετα καταστήματα με ειδίκευση σε μεγάλα νουμερα και κανείς μα κανείς δε σε στραβοκοιτάει.
Μέχρι και ποικιλία σε παπούτσια όσο αφορά στο φάρδος υπάρχουν.
Έχετε πάει ποτέ στην Ερμού Χειμώνα για να αγοράσετε μπότες??!! Με το ζόρι ανεβαίνει το φερμουάρ μέχρι τον αστράγαλο.. ντρέπεσαι και να το ζορίσεις μη το χαλάσεις... και το βλέμα της πωλήτριας σου λέει πως ΟΧΙ ΜΩΡΗ!!ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΖΕΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!

"Η ΛΥΣΗ"

Εγω τη βρήκα τη λύση φίλοι μου... εκτός των χίλιων μυριων καλών (και κακών) που παρέχει το ιντερνετ... κάνω shopping therapy  από τον καναπέ μου ακόμα και στις 2 τα ξημερώματα!!!
Ρούχα.. εσώρουχα... μαγιό.. παπούτσια..? Ότι θέλω σε καλές τιμές και 5 εργάσιμες παράδοση. Δε σου κάνει.. επιστροφή και είτε αλλάζεις νούμερο είτε σου δίνουν τα χρηματά σου πίσω.
Αν δεν το πετύχεις με τη πρώτη.. στη δεύτερη παραγγελία ξέρεις τα νουμερά σου και η γκαρταρόμπα έρχεται στο σπίτι σου!!ΔΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ XL... ΕΣΕΙΣ ΧΑΝΕΤΕ ΤΑ ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!!
(Επιδή δεν ξέρω τι γίνεται με θέματα διαφήμησης μπορώ να σας στειλω με e-mail διευθυνσεις στο ιντερνετ για ρουχα και παπουτσια.)

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Τώρα σας θέλω!

Ματαιώθηκαν τα σχεδια για το Σαββατοκυριακο 1:24 με τη βαλίτσα στο χέρι... πίσω στο σπίτι!!! 14 ώρες ταξίδι για 24 ώρες σ ένα νησι.. εκ των οποίων τις 7 τουλάχιστον θα θες να κοιμηθείς.. δεν αξίζει τον κόπο.
Κι απ τα νεύρα μου.. θέλω να φάω!! Ευχτυχώς το ψυγείο είναι άδειο.. ή μάλλον σχεδόν άδειο γιατί δεν το χω σε τίποτα να μαγειρέψω τετοια ώρα
Σας γράφω για να ξεσπάσω και να μου περάσει μασουλώντας αγγουράκι.
Άραγε πως θα αντιδρούσε μια αδύνατη?? Δεν θα ήθελε να ξεσπάσει την απογοητευσή της με κάτι γευστικό?... Μάλλον θα έκανε 15 λεπτά διάδρομο... ή μπορεί και να προχωρούσε στο ταξίδι.. κακά τα ψέματα έχουν μεγαλύτερες αντοχές! Αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε..
Καλό ήταν το αγγουράκι... πάω για ύπνο.!! καληνύχτα χοντρούλιδες του κοσμου!!!

τέλος πρώτης εβδομαδας

Τέλος πρώτης εβδομάδας και πρέπει να χουν φύγει κανα δυο κιλά.. κι οποιος τα βρει μη τα στείλει πίσω!!
Μετά το μεσημεριανό κοτοπουλάκι, ένα φρουτο το απόγευμα και πριν λίγο σαλάτα με τόνο!!
Έχω κι ενα πρόβλημα με το γιαούρτι!! και δε μ αρεσει και μου ανοίγει την΄ορεξη.. πως έχει γλυτώσει το γιαούρτωμα η LCD όταν διαφημίζουν γιαούρτια ένας θεός ξέρει.. λυπάμαι τα 650€ και βαριέμαι να την καθαρίσω μετά, αλλά πείτε μου... υπάρχει πραγματικός άνθρωπος που να τρώει με τόση απόλαυση και ηδονή ένα γιαούρτι??  Μάτια κλειστά.. το κουταλάκι κάνει μισό λεπτό να βγεί απ το στόμα προς παράταση της απόλαυσης κι΄αυτό το μμμμ της απόλυτης ικανοποιησης της γεύσης...
Δηλαδη άμα φάει προφιτερόλ πως θα κάνει???!!!

Γουπιιι Παρασκευή!!

Τωρα πείτε μου... υπαρχει πιο ανοστο πράγμα από το ψητό στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα??
Τη ρημάδα την ηδονή της γεύσης πως την τιθασεύεις? Οι διαιτολόγοι σου λένε... με μια κουταλίτσα μαγιονέζα light. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ!!!
΄Πρέπει να εξασκηθώ στον έλεγχο του μυαλού... Να το μπερδέψω να νομίζει ότι γεύεται κοτοπουλο λεμονάτο στο φούρνο με τραγανες πατάτες φουρνου!!
Άλλα έχω και τη φωνούλα μέσα στο κεφάλι μου που λέει... Αν νομίζεις οτι με πειθεις γελιέσαι χαχαχαχα
Προς το παρόν αντέχω... θα πιώ και ένα μπουκάλι νερό να κολυμπήσει το κοτόπουλο. Καλοκαιράκι είναι κι έχει 37 βαθμούς μέσα στο στομαχι χωρίς κλιματισμό!!

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Δεν είναι κιλά αυτά που κουβαλώ... Κρατημένα μυστικά ειναι!

Μεταξύ φίλων είναι γνωστό ότι όποιος θέλει να εκμυστηρευτεί κάτι που δεν θέλει να μαθευτεί πρέπει να το πει σ εμένα. Σφίγγα.. λέξη δε λέω ποτέ και πουθενά. Εγώ και ο Jack Baouer στο «24 ώρες» και να μας βασανίσεις δε μιλάμε.

Σε κάθε νέο εξομολογούμενο που με ρωτάει «Κρατάς Μυστικό?» .. Σηκώνομαι.. κάνω μια στροφή γύρω απ τον εαυτό μου και του απαντάω.. «Κι αυτά τι νομίζεις πως είναι? Κιλά?... Κρατημένα μυστικά είναι!! Αμα ανοίξω εγώ το στόμα μου σιλφίδα θα γίνω!!»
Κι αναρρωτιέμαι.. βρε λές?? Ϊσως η λύση είναι να βρω μια εχέμυθη ανορεξική και να της πω τα μυστικά που κρατάω… να έρθουμε κι οι δυο στα ίσα μας!!!

12-08-2010

Σήμερα κι αύριο διάβασα κάπου ότι θα γεμίσει ο ουρανός πεφταστέρια!! Φαινόμενο ορατό από την Ελλάδα ... Όταν λοιπόν ξεμπερδέψετε με τις ευχές σας... σας αναθέτω.. κιλά!! Πέφτει το αστέρι? "Να χάσει ένα κιλό η Χοντρή" να εύχεστε εσείς!
Κι έτσι από Δευτέρα θα δηλώσω συμμετοχή στο ¨next top short ex-fat model"!!!

Χθές σας άφησα στα πρωινα κριτσίνια.. μετά έφαγα μια ντοματοσαλάτα με ένα κριθαρενιο παξιμάδι, και ένα ροδάκινο το βραδάκι.. μια χαρα!

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Η Δίαιτα!!

Λοιπόν.. από το Σάββατο έχω ξεκινήσει για πολλοστή φορά δίαιτα.. τίποτα οργανωμένο γιατί δεν αντέχω με το χαρτάκι κολλημένο στο ψυγείο και τη ζυγαριά στον πάγκο να βάλω συγκεκριμένο πρόγραμμα και στο φαγητό.. απλα έκοψα πολλά .. μείωσα πολλά… και προσπαθώ να τρώω μικρά γεύματα και όχι μία φορά τη μέρα.

Και κάθε τόσο σιγοτραγουδάω… «Αν.. αν ήτανε οι μπάμιες κρουασάν!!»
Κι αφού όλοι λένε ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστοίρηξη… θα αναλάβετε εσείς αυτό το ρόλο!!
Εγώ θα σας γράφω με κάθε ειλικρινά τι τρώω κάθε μέρα .. και τι θα ήθελα να φάω πριν κάνω το ατόπημα… κι εσείς θα βρείτε τρόπο να με ενθαρρύνετε και να με αποτρέπετε!! Deal?


11-08-2010
Η ώρα είναι 12,00.. έχω πιεί έναν φραπέ και έναν φρέντο εσπρεσσο σκέτους. Ευτυχώς πάντα ο καφές μου άρεσε σκέτος!!
Έχω φάει 2 κριτσινια ολικής με σποράκια κολλημένα πάνω… Δε λιγουρεύομαι τίποτα.

«Καλά γιατί δεν κάνεις κάτι.. νέα γυναίκα είσαι..»

Αυτά τα λόγια προέρχονται από ανθρώπους που κάποια στιγμή στη ζωή τους είχαν το πολύ 3 κιλά παραπάνω!! Ανθρώπους που η δίαιτά τους κρατάει 2 βδομάδες το πολύ!!
Φίλοι μου.. δεν θα μπορέσετε ποτέεεεε να καταλάβετε έναν χοντρό άνθρωπο!!
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για να σας δώσω να καταλάβετε είναι το παράδειγμα του αλκοολικού.. Πως ο αλκοολικός δεν πρέπει να ξαναπιεί ποτε στη ζωή του ξανά ούτε το τσέρυ που του προσφέρει η γιαγιά στο χωριό με γλυκό του κουταλιού? Έτσι και ο από πάντα χοντρός δεν πρέπει να ξαναφάει εφόρου ζωής όλες αυτές τις τόσο νόστιμες αλλά παχυντικές τροφές.
Αν θέλεις να χάσεις κιλά μόνιμα… ξέχνα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ όλα εκτός από ψητά σαλάτες όσπρια και ψάρια!Κάνεις 3 μέρες δίαιτα για να χάσεις 1 κιλό … τρως μια μέρα πίτσα (2 κομμάτια όχι ολόκληρη) και το άλλο πρωί έχεις πάρει μισό κιλό!! Δεν υπερβάλω!
Θα μου πείτε.. «Μα τόσες τα κατάφεραν!» και θα σας ρωτήσω το εξής.. Σκεφθείτε όλες αυτές που κατά καιρούς διαφήμιζαν τα κιλά που έχασαν σε κάποιο κέντρο αδυνατίσματος (άλλο μεγάλο κεφάλαιο τα κέντρα αδυνατίσματος, θα σας πω και γι αυτά)… πως είναι σήμερα? Μετά από 2 ή 5 χρόνια? Σας πληροφορώ ότι είναι χειρότερα απ ότι πριν αδυνατίσουν

Πως έγινα χοντρή!

Ανήκω στην κατηγορία των χοντρών που ποτέ στη ζωή τους δεν υπήρξαν αδύνατοι. Από παιδάκι στρουμπουλό (μόνο κάτι φωτογραφίες που ήμουν 2 με δειχνουν αδύνατη… και ξανθιά!.. Ωραίες εποχές!!). Δεν ξέρω αν έχουν ευθύνη οι γονείς μου και δεν με νοιάζει να αποδώσω ευθύνες. Έχω αδερφό με κορμί «λαμπάδα»… όποτε του ζητούσα μια χάρη που δεν ήθελε να μου κάνει μου έλεγε.. «όταν μπεις στο τζιν μου θα στο κάνω».. Δε χώρεσα ποτέ στο τζιν του… κι ας έτρωγα πάντα πολύ λιγότερο από εκείνον (θεους και δαίμονες κατέβαζα κάθε απόγευμα που του ετοίμαζε η μάνα μου 4 τοστ!!!.. που τα πήγαινε δεν ξέρω)

Κατά καιρούς έκανα χιλιάδες διαιτες χωρίς μόνιμα αποτελέσματα. (θα σας πω άλλη φορά). Μετά από ένα συναισθηματικό φιάσκο έφτασα στην σημερινή κατάσταση.
Ναι ναι.. υπήρξε άνδρας που με ερωτεύτηκε κι απ τη ζήλια του μη μου τη πέσουν άλλοι … με τάιζε!!!! Χωρίσαμε.. αλλά τον στόχο του τον πέτυχε !!
Κι έτσι κανείς δεν μου την έπεσε… μ αυτόν χώρισα για άσχετους λόγους που προς το παρόν δεν σας αφορούν… κι εγώ κουβαλάω πάνω μου άλλη μία ανορεξική γυναίκα (μου περισσεύουν καμιά 35αριά κιλά)
Όταν με ρωτάνε « τι κάνετε? Πως τα πάτε?» … εμένα και την ανορεξική εννοούν.
Το ημερολόγιο της χοντρής!

Ναι το παραδέχομαι! Είμαι Χοντρή! Είμαι και κοντή αλλά δεν με πιάνει το «δεν ειμαι χοντρή .. κοντή είμαι».. και ψηλή να ήμουν πάλι θα τα χα τα κιλά μου.
Ασχημη.. δεν είμαι! Ούτε κούκλα! Έχω όμορφο πρόσωπο και ζεστό χαμόγελο!
Κι αφού κοιτάτε μόνο απ έξω και δεν πλησιάζετε, αποφάσισα πως από δω ίσως κάποιος/α αποφασίσει να διαβάσει και να μάθει ότι είμαι και άνθρωπος με αισθήματα, εξυπνάδα, αγάπη, χιούμορ και αυτογνωσία
Δεν μιλάω εκ μέρους όλων των χοντρών. Δεν ξέρω πως σκέφτονται και αισθάνονται..

Θα σας μιλάω για μένα και μόνο… και ίσως την επόμενη φορά που θα δείτε κάπου μια χοντρή… να μη γελάσετε επικριτικά.. να μη μιλήσετε προσβλητικά.. να αναγνωρίσετε στα μάτια της τον άνθρωπο.
Μην αμφιβάλει κανείς οτι ότι διαβάσει εδώ είναι αλήθεια! Δεν μπαίνω στη διαδικασία να βγάλω τα εσώψυχά μου για να σας πω ψέματα!