Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Το πνεύμα των Χριστουγέννων …. Απεργεί!!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ΑΠΕΡΓΕΙ!! Κατά της κατήφιας των ανθρώπων, που ξέχασαν τι θα πει χαμόγελο, που ψάχνουν σε τσεπες και τσάντες για ξεχασμένα ψιλά, που βρίζουν πολιτικούς και ΔΝΤουδια, που παρακαλάνε για εργασία έστω εποχιακή, που είναι θύματα εισπρακτικών εταιρίων που τους λένε "Κόψτε το λαιμό σας να πληρώσετε γιατί θα μείνετε στο πεζοδρόμιο!!!! Καλά Χριστούγεννα"

Άγγελοι διαδηλώνουν στον Παράδεισο με συννεφένια πλακάτ και αστραπόφωτα γράμματα
«ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ»
«ΠΟΥ’ ΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ Σ ΑΝΕΒΑΖΕ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ»
«ΗΤΑΝ ΟΛΑ… ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Ο Χριστούλης αν και πέρασε απ το μυαλό του να μην γεννηθεί φέτος… τελικά το μετάνιωσε και θα γεννηθεί αλλά απ τους μάγους φέτος ζήτησε… δωροεπιταγή απ τον Σκλαβενίτη… από το lapιn… και από.. την Ε.Κ.Ο  για να έχει φαγητό ρούχα και θέρμανση μέχρι το Πάσχα που θα αναστηθεί.
Απ τον Αι Βασίλη ζήτησε τον αποκωδικοποιητή της Digea  για να βλέπει παιδικά με καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας και το DVD της Bebe Lilly  γιατί αυτή η τσαχπίνα μικρούλα όταν χορεύει Σαλαμαγια Σαλαμά… πολύ του αρέσει!!!

Ο Αι Βασίλης απ την άλλη είναι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί όλοι του ζητάνε χρήματα και δουλειά… υποθήκευσε το σπίτι και το εργαστήριό του στην HeavenBank… αναγκάστηκε να κάνει part time συμβάσεις στα ξωτικά του.. πήρε υλικά για τα παιχνίδια απ τους Κινέζους..
Μέρχι κι ο Ρούντολφ άλλαξε το λαμπάκι της μύτης του με οικονομικό/οικολογικό…
αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να μαζέψει το ποσό που χρειάζεται για να κάνει όλος ο κόσμος ΚΑΛΑ Χριστούγεννα.

Οι μόνες χαρούμενες φέτος είναι οι γαλοπούλες… που λόγω ακρίβειας δεν μπορούν να πωληθούν οπότε πολλές γλύτωσαν τη σφαγή..

Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο… το δώρο των Χριστουγέννων όπου δοθεί κι αυτό τσεκουρομένο φέρνει σε δίλημμα τον καθένα μας που κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας με καφέ και τσιγάρο και έχει απλώσει μπροστά του όοολους τους  απλήρωτους λογαριασμούς και ειδοποιητήρια από Τράπεζες..

Κι όμως ρε γαμώτο… μπορούμε λίγο να χαμογελάσουμε.. να μπούμε σε διάθεση αγαπησιάρικη παιχνιδιάρικη εορταστική.. Το περσινό δεντράκι… τα παλιά στολίδια.. γυρλάντες από ποπ κορν… στολίδια από ζύμη ψημένη που κάτσαμε μαζί με παιδιά ή ανίψια και τα ζωγραφίσαμε γελώντας και τραγουδώντας … ακόμα και το τραπέζι των Χριστουγέννων με καλομαγειρεμένη κόκκινη φασολάδα και λουκάνικα και δυο κιλά κρασί αν στρώσουμε το καλό τραπεζομάντιλο και το καλό σερβίτσιο και αγαπιόμαστε μεταξύ μας… Αν καλέσουμε το φίλο που έχουμε μήνες να δούμε και ξέρουμε ότι είναι μόνος… Αν ανταλλάξουμε δώρα αγάπης που κοστίζουν ελάχιστα όπως χειροποίητες κορνίζες με φωτογραφίες από ευτυχισμένες στιγμές… Αν μεταποιήσουμε παλιά ρούχα και τα τονίσουμε με νέα αξεσουάρ … Αν περάσουμε τα Χριστούγεννα με όσους αγαπάμε… Ϊσως το πνεύμα σταματήσει να απεργεί.. Ίσως τα αγγελάκια αρχίσουν το τραγούδι… Ίσως ο μικρούλης αποφασίσει να μας δώσει δύναμη και κουράγιο

2 σχόλια:

  1. Eχθές βγήκα πρώτη φορά στα μαγαζιά για βόλτα λόγω εορτών, και όντως κάτι δε πάει καλά, και όσοι τελευταίοι (δυστυχώς) χαμογελάνε ακόμα, το κάνουν βεβιασμένα και πολύ προβληματισμένα.Το να πω πως δε μου αρέσει όλο αυτό το σκηνικό, νομίζω είναι περιττό, διάθεση υπό το μηδέν ή έστω στο μηδέν για πολύ κόσμο...Ας ελπίσουμε ότι όσο φτάνουν οι μέρες ίσως κάτι αλλάξει... ίσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάνουμε αυτά πού έγραψες πιό πάνω ... τότε ναί ίσως ..." Ίσως ο μικρούλης αποφασίσει να μας δώσει δύναμη και κουράγιο " .
    καί μετά θά συμφωνήσω μέ τό αγαπημένο λουλουδάκι από πάνω , μπορεί ακόμα νά είναι νωρίς .. ίσως οσο κοντοφθάνουν οί μέρες κάτι νά αλλάξει.. αλλά καί τό κυριώτερο νά χαμογελάσουμε .. έστω καί εάν τίποτα δέν πάει καλά .. άς χαμογελάσουμε ...ίσως τότε κάτι νά αλλάξει ..
    Τήν Καλημέρα μου ,
    καί φιλάκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή