Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ερευνα….. Δίαιτες Μέρος Α΄

Πόσες Δίαιτες νομίζεται ότι υπάρχουν? Δεν ξέρετε? .. Ούτε κι εγώ.. κι έτσι είπα να το ψάξω λίγο στο διαδίκτυο. Η έρευνα περιλαμβάνει μόνο από Ελληνικά site..  τα αποτελέσματα…. Εντυπωσιακά.

Δίαιτα της Μιας Μέρας
Η δίαιτα της μιας μέρας εφαρμόζεται κάθε δεύτερη ημέρα και βασίζεται στην κατανάλωση γκοφρετών διαίτης και φρούτων. Υπόσχεται μισό κιλό απώλεια για κάθε μέρα δίαιτας, η οποία ακολουθείται από μια κανονική ημέρα διατροφής. Η απώλεια βάρους βασίζεται σε ένα "θαύμα" των προϊόντων διαίτης, αλλά και στα φρούτα

Δηλ.. τη μία μέρα σαβουριάζεις… την άλλη μέρα bars και φρούτα. Ουσιαστικά έτσι τρώς κανονικά τις μισές μέρες του μήνα .. πιθανότατα κάτι να χάσεις σε βάθος χρόνου ή… να αποκτήσεις εξάρτηση απ τα bars

Δίαιτα με 3 μήλα
Η δίαιτα με 3 μήλα τη μέρα δημιουργήθηκε από την Tammy Flyn. Στηρίζεται στην ιδιότητα των φυτικών ινών του μήλου, οι οποίες χαρίζουν το αίσθημα της πληρότητας, ενώ ταυτόχρονα η γλυκιά του γεύση καλύπτει την ανάγκη κατανάλωσης ζάχαρης.

3 μήλα την ημέρα …. 3 γιατρούς τους κάνει πέρα (η επιλογή ειδικότητας γιατρού είναι ελεύθερη)

Δίαιτα Gourmet κατά της χοληστερόλης
Την gourmet δίαιτα κατά της χοληστερόλης δημιούργησε ο  Γάλλος σεφ Alain Braux, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ελκυστική εμφάνιση και η ευχάριστη γεύση ενός πιάτου μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε το φαγητό χάνοντας κιλά και μειώνοντας ταυτόχρονα τη χοληστερόλη.
Μια σημαντική έννοια και η φιλοσοφία τής Gourmet δίαιτας έναντι των τροφίμων είναι ότι θα πρέπει να εκτιμηθεί η απόλαυση που αισθάνεται κανείς τρώγοντας κάποιο φαγητό, γι’ αυτό και προσεγγίζει την υγιεινή διατροφή από την απολαυστική της πλευρά. Η δίαιτα πρέπει να μετατραπεί σε μία απολαυστική εμπειρία, ώστε να θέλει κανείς να την επαναλάβει, με αποτέλεσμα σταδιακά να αλλάξει τρόπο διατροφής δια παντός.

Μέχρι εδώ .. μ αρέσει… έχει μια κάποια γκλαμουριά. Τρώς στην καλή πιατέλα εχοντας τοποθετήσεις τα τρόφιμα με απόσταση 10 εκατοστών το ένα απ το άλλο… απαραίτητο να έχεις πιτσιλίσει το πιάτο με σταγόνες κάποιας σως!
Ας δούμε ένα προτεινόμενο μενου:
 Μεσημεριανό
Μία μικρή σαλάτα με ελαιόλαδο
1 κουτάλα τονοσαλάτα ή ένα κουτί τόνο ή ένα κουτί σαρδέλες σε ελαιόλαδο.
1 φέτα ολικής αλέσεως ψωμί.
1 μήλο.
1 ποτήρι νερό με χυμό 1/2 λεμονιού ή παγωμένο τσάι με χυμό 1/2 λεμονιού.
Απογευματινό
Αποξηραμένα βερίκοκα και ωμά αμύγδαλα.
Δείπνο
Άπαχο μοσχαρίσιο κρέας με μουστάρδα Ντιζόν/ ψητός σολομός σε χυμό πορτοκαλιού
Μικρή πράσινη σαλάτα με ντοματίνια και τεμαχισμένα αμύγδαλα
1 γκρέιπφρουτ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 σοκολατάκι μαύρης σοκολάτας.

Συγνώμη… ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟ GOYRMET!!!!????  Ένα κουτί σαρδέλες σε ελαιόλαδο???!!!!!! Μας δουλεύουν οι Γάλλοι???!!!

Δίαιτα της Wall Street
Η δίαιτα της Wall Street δημιουργήθηκε από τον Heather Bauer, ο οποίος εμπνεύστηκε από ανθρώπους που έχουν ένα φορτωμένο εργασιακό πρόγραμμα, που η δουλειά τους περιλαμβάνει επαγγελματικά δείπνα και ταξίδια και που δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για την παρασκευή των γευμάτων τους και την καταμέτρηση των θερμίδων.

ΑΑΑΑ εδώ είμαστε… φορτωμένο πρόγραμμα.. επαγγελματικά δείπνα… σαντουιτς απ έξω… εστιατόρια… κι αν εγω μ αυτό τον τρόπο χάσω έστω και 100 γρ να μου τρυπήσετε τη μύτη. Τώρα θα μου πείτε με τον τρόπο που τρυπούν οι νέοι κάθε σημείο του σωματός τους.. η έκφραση «να μου τρυπήσετε τη μύτη» δεν έχει κανένα νόημα.

Δίαιτα Express- Express 3 ημερών -  Express 7 ημερών - Express 4,5 κιλών
Το βάρος χάνεται φυσικά, κυρίως μέσω της απώλειας υγρών, όπως συμβαίνει με κάθε πρώτη δίαιτα.

Ξέχασαν τη δίαιτα του  «Epxress του Μεσονυκτίου» …. Κάνεις παράνομη μεταφορά ναρκωτικών στην Τουρκία και περνάς 5 χρόνια στις Τουρκικές φυλακές. Αποφυλακίζεσαι με διαστάσεις μοντέλου.

Δίαιτα με Μπανάνες
Η δίαιτα με μπανάνες δημιουργήθηκε από τον ιατρό Hitoshi Watanabe και τη σύζυγό του Sumiko το 2008 και από την πρώτη μέρα έκανε μεγάλη αίσθηση, αφού οι δημιουργοί της ισχυρίζονται ότι καταναλώνοντας μόνο μπανάνες και χλιαρό νερό για πρωινό, οδηγεί σε απώλεια βάρους ανεξάρτητα από το τι καταναλώνεται το υπόλοιπο της ημέρας.

Πλάνο της Δίαιτας με μπανάνα:
Η δίαιτα είναι εξαιρετικά απλή και πολλοί Ιάπωνες που την ακολούθησαν αναφέρουν ταχύτατη απώλεια βάρους. Όμως, αποφασίζοντας κάποιος να ακολουθήσει αυτή τη δίαιτα θα πρέπει να προσαρμοστεί και με τους διατροφικούς κανόνες που ακολουθεί ο συγκεκριμένος λαός.
Σε όποιον θέλει να φροντίσει την υγεία του και να περιορίσει το βάρος του συνιστούν να λαμβάνει μόνο τόση τροφή ώσπου να αισθανθεί 80% πληρότητα. Το δείπνο πρέπει να γίνεται πριν τις 8μμ και να αποφεύγονται τα επιδόρπια μετά απ’ αυτό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται ένα κομμάτι φρούτου. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλκοόλ δεν επιτρέπονται, ενώ ο ύπνος θα πρέπει να ξεκινά πριν τα μεσάνυχτα. Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη συμβουλή είναι ότι επιστημονικές μελέτες δείχνουν κάποια συνάρτηση μεταξύ στέρησης ύπνου και παχυσαρκίας.
Πρωινό
Μία ή περισσότερες μπανάνες (ώσπου να αισθανθείτε πληρότητα )
Ένα ποτήρι χλιαρό νερό 
Μεσημεριανό
Γεύμα της επιλογής σας, φτωχό σε  θερμίδες και μαγειρεμένο με υγιεινό τρόπο. (π.χ ψητό φιλέτο κοτόπουλο και βραστά λαχανικά)
Απογευματινό
Ένα μικρό σνακ γύρω 3μμ (μόνο σε περίπτωση έντονης πείνας.)
Δείπνο
Γεύμα της επιλογής σας, φτωχό σε  θερμίδες και μαγειρεμένο με υγιεινό τρόπο, αλλά πρέπει να καταναλωθεί πριν 8μμ. 

Μόνο μπανάνες και νέρο σε θερμοκρασία δωματίου (με παγωνιά ή με καύσωνα????) για πρωινο.. ανεξάρτητα τι τρώς την υπόλοιπη μέρα
Αρκεί την υπόλοιπη μέρα να καταναλώνεις το πολύ 500 θερμίδες… να βρεις τρόπο να μετρήσεις το 80% της πληρότητας σου (στο 81% καίγεσαι) … να κοιμάσαι με τις κότες.. και να είσαι Ιάπωνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου