Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόσκληση…

Θέλω να σας πω πως αυτό το blog με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στον αγώνα να χάσω τα κιλά μου. Δεν το περίμενα πόσο.
Ας μη κρυβόμαστε, η ανωνυμία σε οπλίζει με την ελευθερία να πεις και τις πιο ενδόμυχες σκέψεις σου με ειλικρίνεια. Να βγάλεις από μέσα σου ότι σε βαραίνει… μια δημόσια εξομολόγηση χωρίς επιπτώσεις.
Διαβάζετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μιας Κατερίνας… δεν με ξέρετε… δεν ξέρετε που εργάζομαι.. δεν ξέρετε καν που ζώ. Κι αυτό μου δίνει τεράστια ελευθερία. ¨Έχω πει πολλά και ίσως πω ακόμα περισσότερα, γιατί και να με κακοχαρακτηρίσετε και να με σχολιάσετε και να με βρίσετε που λέει ο λόγος, δεν σας βλέπω κάθε μέρα, δεν σας συναναστρέφομαι στη γειτονιά ή στη δουλειά ή στο καφέ. Έτσι μπορώ να είμαι απόλυτα ειλικρινείς κι αυτό είναι που με βοηθάει στην προσπάθειά μου. Πρώτη φορά (εκτός από τους εκάστοτε διαιτολόγους μου) κάποιος άλλος γνωρίζει ακριβώς το βάρος μου. Πάντα έκρυβα καμιά δεκαριά.. Άλλες κρύβουν χρόνια… εγώ έκρυβα κιλά.

Φυσικά υπάρχει το επόμενο μεγάλο βήμα – άλμα μάλλον- … καλά να ανοίγεις την ψυχή και την σκέψη σου με την ασφάλεια της ανωνυμίας σε αγνώστους, πρέπει όμως η αλήθεια να γίνει κατανοητή κι απ τους δικούς μας ανθρώπους.. γονείς.. φίλους.. συζύγους… παιδιά.
Την παλεύω αυτήν την απόφαση εδώ και λίγο καιρό, να δείξω το blog στους δικούς μου… να τους κάνω κι αυτούς να καταλάβουν τι νιώθω .. τι περνάω… πως σκέφτομαι. Δεν είναι εύκολο… όμως θα το κάνω… σύντομα.

Που θέλω να καταλήξω?

Το blog αυτό είναι ανοιχτό στον καθένα σας. Αν κάποια στιγμή θέλετε για οποιοδήποτε λόγο να το ρίξετε στο φαγητό… αν έχετε κολλήσει στη διαδικασία απώλειας βάρους.. αν αντιμετωπίζεται κάτι που σας βαραίνει… οτιδήποτε σας προβληματίζει τελικά… ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ!!! Γράψτε το και στείλτε το μου με mail και σας υπόσχομαι να το αναρτήσω και να το συζητήσουμε .. να δείτε τα  σχόλια στους δικούς σας προβληματισμούς.. να πάρετε κουράγιο από τους φίλους… και κυρίως… να ξεχαστείτε και να μην φάτε!!

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ευπειθώς αναφέρω....

Είμαι η Κατερίνα και το πρωί τα νουμεράκια έδειξαν 98,5...
-1,2 σε 16 μέρες... είναι λίγο
Ε... προσπάθησα να κρατήσω μετρο αλλά κακά τα ψέματα.. έφαγα
Την κατάσταση έσωσε κάπως το ότι περπατούσα με τις ώωωρεεεεεεεεεες στο κεντρο της Αθήνας.
Αχχχχ όμορφα ρούχααααα και πανύψηλα τακούνια.... ενταξη ζήλεψα λίγο...αντε καλά.. πολύ
Υπομονή μέχρι του χρόνου... εύχομαι!!!
Θέλετε να μάθετε και για τον κούκλο συνσεμιναριαζόμενο????? χμμμ κουτσομπόλιδες χαχαχαχ
Κάναμε συνέχεια παρέα... γελούσαμε... όταν βγαίναμε παρέα ήταν πάντα κοντά μου.... ανταλλάξαμε τηλέφωνα... και το μόνο που ακούμπησε ήταν ο αγκώνας του στον ώμο μου για στήριγμα γιατί βρισκόταν στο ιδανικό ύψος!!!
No comment!!

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Απουσία λόγω επιμόρφωσης

Καλησπέρα φιλαράκια μου

Θα απουσιάζω μέχρι την Κυριακή λόγω σεμιναρίου. Μια βδομάδα μακρια απ το σπιτι.. ξενοδοχείο... μπουφες για πρωινο.. παρεάκι για φαγητό μετά το μάθημα... ποτάκια μετά.. (συν... κούκλος συνσεμιναριαζόμενος ο οποίος θα γίνει κι αυτός φιλαράκι καθως ξεκαρδίζεται σε κάθε πετυχιμένη ατάκα μου και μ εχει από κοντά... αχχχχχ βααχχχχ)
Ζορίζομαι σας ομολογώ!!!!

Φιλάκια... Πρωινή αναφορά Δευτέρα!! Είμαι η Κατερίνα και ζυγίζω....????

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τα κάστρα άρχισαν να πέφτουν...

Τα κάστρα άρχισαν να πεφτουν....

Η εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη παρουσίασε μόδα για παχουλές...
Το America's Next Top Model κερδισε μοντέλο που φοράει Νο 16
 Επιτέλους!!!!
 (πατήστε στον τίτλο και ... χαμογελάστε)

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ερευνα….. Δίαιτες Μέρος Α΄

Πόσες Δίαιτες νομίζεται ότι υπάρχουν? Δεν ξέρετε? .. Ούτε κι εγώ.. κι έτσι είπα να το ψάξω λίγο στο διαδίκτυο. Η έρευνα περιλαμβάνει μόνο από Ελληνικά site..  τα αποτελέσματα…. Εντυπωσιακά.

Δίαιτα της Μιας Μέρας
Η δίαιτα της μιας μέρας εφαρμόζεται κάθε δεύτερη ημέρα και βασίζεται στην κατανάλωση γκοφρετών διαίτης και φρούτων. Υπόσχεται μισό κιλό απώλεια για κάθε μέρα δίαιτας, η οποία ακολουθείται από μια κανονική ημέρα διατροφής. Η απώλεια βάρους βασίζεται σε ένα "θαύμα" των προϊόντων διαίτης, αλλά και στα φρούτα

Δηλ.. τη μία μέρα σαβουριάζεις… την άλλη μέρα bars και φρούτα. Ουσιαστικά έτσι τρώς κανονικά τις μισές μέρες του μήνα .. πιθανότατα κάτι να χάσεις σε βάθος χρόνου ή… να αποκτήσεις εξάρτηση απ τα bars

Δίαιτα με 3 μήλα
Η δίαιτα με 3 μήλα τη μέρα δημιουργήθηκε από την Tammy Flyn. Στηρίζεται στην ιδιότητα των φυτικών ινών του μήλου, οι οποίες χαρίζουν το αίσθημα της πληρότητας, ενώ ταυτόχρονα η γλυκιά του γεύση καλύπτει την ανάγκη κατανάλωσης ζάχαρης.

3 μήλα την ημέρα …. 3 γιατρούς τους κάνει πέρα (η επιλογή ειδικότητας γιατρού είναι ελεύθερη)

Δίαιτα Gourmet κατά της χοληστερόλης
Την gourmet δίαιτα κατά της χοληστερόλης δημιούργησε ο  Γάλλος σεφ Alain Braux, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ελκυστική εμφάνιση και η ευχάριστη γεύση ενός πιάτου μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε το φαγητό χάνοντας κιλά και μειώνοντας ταυτόχρονα τη χοληστερόλη.
Μια σημαντική έννοια και η φιλοσοφία τής Gourmet δίαιτας έναντι των τροφίμων είναι ότι θα πρέπει να εκτιμηθεί η απόλαυση που αισθάνεται κανείς τρώγοντας κάποιο φαγητό, γι’ αυτό και προσεγγίζει την υγιεινή διατροφή από την απολαυστική της πλευρά. Η δίαιτα πρέπει να μετατραπεί σε μία απολαυστική εμπειρία, ώστε να θέλει κανείς να την επαναλάβει, με αποτέλεσμα σταδιακά να αλλάξει τρόπο διατροφής δια παντός.

Μέχρι εδώ .. μ αρέσει… έχει μια κάποια γκλαμουριά. Τρώς στην καλή πιατέλα εχοντας τοποθετήσεις τα τρόφιμα με απόσταση 10 εκατοστών το ένα απ το άλλο… απαραίτητο να έχεις πιτσιλίσει το πιάτο με σταγόνες κάποιας σως!
Ας δούμε ένα προτεινόμενο μενου:
 Μεσημεριανό
Μία μικρή σαλάτα με ελαιόλαδο
1 κουτάλα τονοσαλάτα ή ένα κουτί τόνο ή ένα κουτί σαρδέλες σε ελαιόλαδο.
1 φέτα ολικής αλέσεως ψωμί.
1 μήλο.
1 ποτήρι νερό με χυμό 1/2 λεμονιού ή παγωμένο τσάι με χυμό 1/2 λεμονιού.
Απογευματινό
Αποξηραμένα βερίκοκα και ωμά αμύγδαλα.
Δείπνο
Άπαχο μοσχαρίσιο κρέας με μουστάρδα Ντιζόν/ ψητός σολομός σε χυμό πορτοκαλιού
Μικρή πράσινη σαλάτα με ντοματίνια και τεμαχισμένα αμύγδαλα
1 γκρέιπφρουτ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 σοκολατάκι μαύρης σοκολάτας.

Συγνώμη… ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟ GOYRMET!!!!????  Ένα κουτί σαρδέλες σε ελαιόλαδο???!!!!!! Μας δουλεύουν οι Γάλλοι???!!!

Δίαιτα της Wall Street
Η δίαιτα της Wall Street δημιουργήθηκε από τον Heather Bauer, ο οποίος εμπνεύστηκε από ανθρώπους που έχουν ένα φορτωμένο εργασιακό πρόγραμμα, που η δουλειά τους περιλαμβάνει επαγγελματικά δείπνα και ταξίδια και που δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για την παρασκευή των γευμάτων τους και την καταμέτρηση των θερμίδων.

ΑΑΑΑ εδώ είμαστε… φορτωμένο πρόγραμμα.. επαγγελματικά δείπνα… σαντουιτς απ έξω… εστιατόρια… κι αν εγω μ αυτό τον τρόπο χάσω έστω και 100 γρ να μου τρυπήσετε τη μύτη. Τώρα θα μου πείτε με τον τρόπο που τρυπούν οι νέοι κάθε σημείο του σωματός τους.. η έκφραση «να μου τρυπήσετε τη μύτη» δεν έχει κανένα νόημα.

Δίαιτα Express- Express 3 ημερών -  Express 7 ημερών - Express 4,5 κιλών
Το βάρος χάνεται φυσικά, κυρίως μέσω της απώλειας υγρών, όπως συμβαίνει με κάθε πρώτη δίαιτα.

Ξέχασαν τη δίαιτα του  «Epxress του Μεσονυκτίου» …. Κάνεις παράνομη μεταφορά ναρκωτικών στην Τουρκία και περνάς 5 χρόνια στις Τουρκικές φυλακές. Αποφυλακίζεσαι με διαστάσεις μοντέλου.

Δίαιτα με Μπανάνες
Η δίαιτα με μπανάνες δημιουργήθηκε από τον ιατρό Hitoshi Watanabe και τη σύζυγό του Sumiko το 2008 και από την πρώτη μέρα έκανε μεγάλη αίσθηση, αφού οι δημιουργοί της ισχυρίζονται ότι καταναλώνοντας μόνο μπανάνες και χλιαρό νερό για πρωινό, οδηγεί σε απώλεια βάρους ανεξάρτητα από το τι καταναλώνεται το υπόλοιπο της ημέρας.

Πλάνο της Δίαιτας με μπανάνα:
Η δίαιτα είναι εξαιρετικά απλή και πολλοί Ιάπωνες που την ακολούθησαν αναφέρουν ταχύτατη απώλεια βάρους. Όμως, αποφασίζοντας κάποιος να ακολουθήσει αυτή τη δίαιτα θα πρέπει να προσαρμοστεί και με τους διατροφικούς κανόνες που ακολουθεί ο συγκεκριμένος λαός.
Σε όποιον θέλει να φροντίσει την υγεία του και να περιορίσει το βάρος του συνιστούν να λαμβάνει μόνο τόση τροφή ώσπου να αισθανθεί 80% πληρότητα. Το δείπνο πρέπει να γίνεται πριν τις 8μμ και να αποφεύγονται τα επιδόρπια μετά απ’ αυτό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται ένα κομμάτι φρούτου. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλκοόλ δεν επιτρέπονται, ενώ ο ύπνος θα πρέπει να ξεκινά πριν τα μεσάνυχτα. Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη συμβουλή είναι ότι επιστημονικές μελέτες δείχνουν κάποια συνάρτηση μεταξύ στέρησης ύπνου και παχυσαρκίας.
Πρωινό
Μία ή περισσότερες μπανάνες (ώσπου να αισθανθείτε πληρότητα )
Ένα ποτήρι χλιαρό νερό 
Μεσημεριανό
Γεύμα της επιλογής σας, φτωχό σε  θερμίδες και μαγειρεμένο με υγιεινό τρόπο. (π.χ ψητό φιλέτο κοτόπουλο και βραστά λαχανικά)
Απογευματινό
Ένα μικρό σνακ γύρω 3μμ (μόνο σε περίπτωση έντονης πείνας.)
Δείπνο
Γεύμα της επιλογής σας, φτωχό σε  θερμίδες και μαγειρεμένο με υγιεινό τρόπο, αλλά πρέπει να καταναλωθεί πριν 8μμ. 

Μόνο μπανάνες και νέρο σε θερμοκρασία δωματίου (με παγωνιά ή με καύσωνα????) για πρωινο.. ανεξάρτητα τι τρώς την υπόλοιπη μέρα
Αρκεί την υπόλοιπη μέρα να καταναλώνεις το πολύ 500 θερμίδες… να βρεις τρόπο να μετρήσεις το 80% της πληρότητας σου (στο 81% καίγεσαι) … να κοιμάσαι με τις κότες.. και να είσαι Ιάπωνας


Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μαραθώνιος... 5χλμ

Τελικά με το περπάτημα τα πήγα πολύ καλύτερα απ ότι περίμενα.. βέβαια μη φαντάζεστε γρήγορους ρυθμούς.. αλλά τη διαδρομή την έβγαλα! 5Κμ, ποικιλόμορφης από πλευράς κλίσης, διαδρομή, με στιγμές που ένιωθα ότι η καρδιά μου θα εκραγεί! Μπορούσα να μετρήσω τους σφυγμούς μου απ το ντουπ ντουπ στ αυτιά μου.. την άκουγα!!

Να .. αυτά είναι που φοβάμαι.. και κυρίως γι αυτό είναι όλη αυτή η προσπάθεια. Δεν της έχω δείξει φορντίδα, προσοχή και αγάπη της καρδούλας μου… Δε φτάνει που την έχω αφήσει να «πληγωθεί».. τη βάζω να δουλεύει και υπερωρίες βαρέα και ανθυγιεινά και φοβάμαι μην αποφασίσει ξαφνικά καμία στάση εργασίας.. μη πω να δηλώσει παραίτηση.

Άγχος στη δουλειά, τσιγάρο (αυτό ακόμα δεν είμαι ούτε κατ ελάχιστο έτοιμη να το κόψω), αγύμναστο σώμα και κιλά… έχω τρομοκρατηθεί.  

Καιρός ήταν!!! Το ξέρω!!!

Θα προσπαθήσω να συνεχίσω καθημερινά το περπάτημα, κι επειδή βαριέμαι τις ίδιες εικόνες, σκέφτηκα να αλλάζω περιοχή κάθε μέρα. Μη γίνω και γραφική στη περιοχή, η ροδομαγουλού χοντρή που αγκομαχά να ανέβει την ανηφόρα.  Και ελπίζω όσο περνάει ο καιρός να μου κόβεται λιγότερο η ανάσα, να χτυπάει πιο σιγά η καρδιά μου, να αντέχω μεγαλύτερες διαδρομές.

Τουλάχιστον τα ρούχα μου αρχίζουν να φαρδαίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που τα κιλά μου είναι αρκετά ομοιόμορφα κατανεμημένα στο σώμα μου, δεν χάνω κιλά ομοιόμορφα. Χάνω πρώτα απ τα πόδια και τα χέρια αρκετά κιλά πριν αρχίσει να συρρικνώνεται αισθητά κοιλιά στομάχι μέση. Σα παιδική ζωγραφιά γίνομαι.. ένα μεγάλο στρογγυλό με ένα μικρό στρογγυλό από πάνω και τέσσερις γραμμούλες. Μπορεί να κατέβω 3 νούμερα στα μπατζάκια πριν κατέβω στη μέση. Κι αυτό μου τη σπάει

Χθές δε μαγείρεψα κάτι γιατί όπως σας είπα είχε μείνει απ τα λαχανικά. Σήμερα θα κάνω κάτι καινούριο. Κάτι με καλαμάρια που μου έφερε ο θείος μου. Θα σας ενημερώσω το βράδυ.

Συνταγές χαμηλής θερμιδικής αξίας… δοκιμασμένες

Βαρέθηκα λίγο τα ψητά… κοτόπουλο.. κρέας.. ψάρι.. με σαλάτα. Το internet είναι γεμάτο συνταγές με λίγες θερμίδες και αποφάσισα να  δοκιμάσω κάποιες.
Θα γίνω master diet chef… διαγωνιζόμενη και κριτής ταυτόχρονα μαζί με τη ζυγαριά
Χθές λοιπόν ακολούθησα την συνταγή

Ψητά λαχανικά με τυρί
Μερίδες Συνταγής: 3

2 κολοκύθια ψιλοκομμένα
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
150 γρ. πατάτα κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
8 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψίχας ανανά
1 κουταλιά σούπας σόγια
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
5 φέτες (25 γρ. η μία) τυρί FINA

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Τοποθετήστε τα λαχανικά μαζί με το τυρί σε ένα ταψί. Ραντίστε με λάδι και ψήστε το μέχρι τα λαχανικά να αρχίζουν να μαλακώνουν και να παίρνουν χρώμα. Ρυθμίστε τότε τη θερμοκρασία και αφήστε να κρυώσουν.Ψήστε προσεκτικά και τον ανανά τον οποίο μετά προσθέτετε στα άλλα λαχανικά.Ψήστε τα τέλος για 20-25 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα:  1/3  συνταγής
Θερμίδες:  270 kcal
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Λίπος: 16 γρ.
Φυτικές  Ίνες:  4 γρ.

Δεν έβαλα τη σόγια (δεν είχα και ξέχασα να αγοράσω), και δεν έβαλα από την αρχή το τυρί, επίσης αραίωσα σε λίγο νέρο ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού ντοματοπελτέ, χρησιμοποίησα κομπόστα ανανά καλά ξεπλυμένη και μείωσα σε 4 τις σκελίδες σκόδρου γιατί μου ρίχνει την πίεση και μετά πρέπει να κοιμηθώ.

Έγινε πολύ νόστιμο, και έμεινε και για σήμερα. Το υπόλοιπο στην κατάψυξη για την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης σήμερα ξεκινάει και το πρόγραμμα καθημερινού βάδην. Όλα είναι έτοιμα.. μόνο το ΕΚΑΒ δεν έχω ειδοποιήσει αν χρειαστεί να με μαζέψει στην ανηφόρα προς το σπίτι.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

H από 11/9 καθυστερημένη αναφορά!!

Σάββατο 11/9… ώρα πρωινή… κλείνω μάτια κι ανεβαίνω!!

Ανοίγω μάτια… αρχικά κοιτάω ταβάνι και σιγά σιγά κοιτάω το ψηφιακό νούμερο.. 99,7 !!!!

Αφού χοροπηδάω για 2-3 λεπτά σαν κατσίκι πανηγυρίζοντας σαν φανατικός οπαδός ομάδας που πήρε το Παγκόσμιο Κύπελο.. τρέχω να ανοίξω τον υπολογιστή να σας πω τα νέα!!

«Η σύνδεση δεν είναι εφικτή»!!... Ούτε τηλέφωνο ούτε internet!!! Περίμενα .. περίμενα.. τίποτα!! Κι επειδή έπρεπε να ενημερώσω τους συμπαραστάτες μου, κατάφερα να ανεβάσω μια ανακοίνωση μέσω κινητού.

Πρώτος μήνας.. -5,3 kg!! Δεν είναι κι άσχημα αν λάβουμε υπόψη ότι έκανα τις ατασθαλίες μου κάποιες μέρες. Στόχο είχα -4 το μήνα αλλά στην αρχή πάντα χάνω πιο εύκολα, αργότερα σίγουρα θα κολλήσω για κάποιο καιρό.. οπότε υπολογίζω –αν όλα πάνε καλά κι αντέξω- να είμαι -35 σε ένα χρόνο.

Τον Αύγουστο του 2011, η τελευταία ανάρτηση θα είναι μια φώτο τον Αύγουστο 2010 και μία Αύγουστο 2011!!

Αλλά ας μη κοιτάω τόσο μακρυά! Στόχος Σεπτεμβρίου -4!! Πάμεεεεε!!! (λίγο Παπανδρεϊκό αυτό το πάμε ε?)

Υ.Γ. Δεν έχω ξεχάσει το e-κέρασμα, θα πραγματοποιηθεί μόλις διορθωθεί η βλάβη στο σπίτι.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

2 και σήμερα... The 11/9 crash test

Κοντεύει ένας μήνας… 2 και σήμερα.. κι έχω αγωνία

Ήλπιζα στο πρώτο μήνα να κατέβω σε 2ψηφιο νούμερο!! Βλέπω κάθε μέρα τη ζυγαριά και δεν τολμάω ν ανέβω.. θα το κάνω το πρωί 11/9… ωχχχ the nine eleven of my diet!!!. Θα ανεβάσω τους δίδυμους πύργους μου στη ζυγαριά και θα καταρρεύσουν στη θέα του αναγραφόμενου νούμερου?!!

Καλά είμαι ικανή να τη βγάλω 3 μέρες με καφέ νερό τσιγάρο και …αέρα κοπανιστό.
Τελευταία φορά που ζυγίστηκα χρειαζόμουν 1,2 για να σπάσω το φράγμα των 3 ψηφίων και ήταν πριν μια βδομάδα ακριβώς!!.

Κι αν δεν τα καταφέρω?!! Σε ποιόν θερμιδοκράτη θα ρίξω το φταίξιμο?.. Άραγε θα μου κάνει εκτενές ρεπορτάζ το CNN?? 11/9 .. the terror returns!!

Κι αν έχουμε επιτυχία… Θα πρέπει να το γιορτάσουμε.
Θα σας κάνω το e-τραπέζι και θα σας ταίσω φωτογραφίες από e-φαγητά και υπέροχα e-coctails και θα την κάνουμε e-ταράτσα!!!

Προσοχή όμως μετά στο e-αλκοτέστ γιατί είναι επικίνδυνο το surfing όταν έχετε e-πιεί!!!



Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ρατσισμός και αντίσταση!!

Σήμερα έκανα μια έρευνα στο internet για τον ρατσισμό προς τους παχύσαρκους… και νευρίασα,

Όχι με τους ρατσιστές, αλλά με μας τους παχύσαρκους. Νευρίασα που αφήσαμε να περάσει αυτό κίνημα, νευρίασα που δεν σκέφτηκε κάποιος εκδότης να βγάλει περιοδικό «marrie ECLAIR» με πανέμορφα χοντρούλικα μοντέλα που λάμπει το δέρμα τους υγεία να πλασάρουν μοντέρνα ρούχα και συνταγές με θερμίδες.

Μας φέρονται όπως τους επιτρέπουμε να μας φέρονται και δεν αντιδρούμε μόνο δεχόμαστε τα πάντα και σκύβουμε το κεφάλι.

Γιατί??? Γιατί δεν περνάμε στην αντεπίθεση? Δεν μπορεί όλοι αυτοί που μας μειώνουν και μας κοιτούν υποτιμητικά να είναι τέλειοι. Γιατί δεν γελάμε και δεν κοροϊδεύουμε τη φαλάκρα τους… τα κιτρινισμένα δόντια τους.. το ανύπαρκτο στήθος … τα βρώμικα νύχια.. κάτι τέλος πάντων.

Μας έβαλαν στο τριπάκι να νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας, να κατεβάζουμε το βλέμμα και να το ρίχνουμε στο φαγητό για να νιώσουμε καλύτερα. Μας βομβαρδίζουν με εικόνες κορμιών δίμετρων χωρίς ίχνος λίπους ή κυτταρίτιδας (λατρεμένη εφαρμογή το photoshop) που απλά δεν έχουν καμία θηλυκότητα .. που απλά δεν υπάρχουν και είναι αποτέλεσμα ηλεκτρονικής επεξεργασίας.

Γιατί δεν προκαλούμε τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ρούχα για μας.. γιατί εκεί το θέλω το ταλέντο σου κ Τάδε.. να δημιουργήσεις όμορφα στιλάτα ρούχα από κατάλληλα υφάσματα που να κολακεύουν μια πιο στρογγυλή σιλουέτα.

Γιατί δεν πάμε σ αυτές τις ΧΧS μπουτίκ με τουπέ κρατώντας επιδεικτικά την χρυσή VISA (κάποιες έχουν δε μπορεί) και να γυρίσουμε με υφάκι να πούμε « Τι κρίμα.. δεν έχετε τίποτα για να φορτώσω την κάρτα μου… κι είχα τόση όρεξη να ξοδέψω πολλάααα!!! Τι να γίνει.. θα πεταχτώ μέχρι το Λονδίνο! Byeeeeeeee »

Νευρίασα… νευρίασα που αφήσαμε τον κοινωνικό ρατσιμό να περάσει. Που δε γελάμε δυνατά σε κάθε κακοπροαίρετο πείραγμα.. που δεν ανταποδίδουμε… που δεν σαμποτάρουμε όλες αυτές τις light αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας για την υγεία τροφές… που δεν υπάρχει ένα γυμναστήριο αποκλειστικά για μάς … που δεν μηνύουμε τις αεροπορικές εταιρίες που σου χρεώνουν διπλό εισιτήριο γιατί προς όφελος του κέρδους έφτιαξαν στενά καθίσματα… και τόσα τόσα άλλα.

Ας μην τους επιτρέψουμε άλλο να μας φέρονται έτσι!! Αντίσταση και το κεφάλι ψηλά!!

Πάντως η ιδέα του «Marrie ÉCLAIR» .. μ αρέσει ;)

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Και χοντρή και ανύπαντρη και 35άρα….. η ντροπή της κοινωνίας.

Το τρίπτυχο της αποτυχίας για την μικρή επαρχιακή ελληνική κοινωνία.. και φυσικά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους… αν ήμουν αδύνατη… θα ήμουν παντρεμένη.. αν ήμουν 25αρα.. θα είχα χρόνια να αδυνατίσω και να είμαι παντρεμένη στα 35… αν ήμουν παντρεμένη… όλοι θα ήταν υπερήφανοι ανεξαρτήτως κιλών και ηλικίας.. εκτός αν δεν είχα παιδί οπότε και πάλι θα είχαν να λένε ότι τα χρόνια περνάνε κλπ κλπ.

Τέλος… στα 35 ανύπαντρη άτεκνη και χοντρή έχεις όλες τις προδιαγραφές για να βουτήξεις στον Καιάδα

Δεν ξέρω αν ισχύει η ίδια νοοτροπία στις μεγαλουπόλεις, αλλά στην επαρχία είσαι σε καλύτερη μοίρα αν χωρίσεις 3 μήνες μετά το γάμο, ή αφού κάνεις κι ένα παιδί.. παρά να είσαι ανύπαντρη. Η πρώτη κατηγορία απλώς ήταν άτυχη.. εγώ κάτι στραβό έχω –όχι μόνο τα κιλά μου- και είμαι η «γεροντοκόρη» με την κακή έννοια.

Έχω την υγειά μου , τη δουλειά μου , τη περιουσία μου αλλά αν δεν «αποκατασταθώ» δεν θα έχω πετύχει τίποτα. Η αποκατάσταση ακόμα και τώρα έρχεται μόνο μετά το πανηγυράκι που φοράς το λευκό φορεματάκι και μετά ταίζεις στον καλό σου την τούρτα και χορεύεις στο ρυθμό κάποιου άκρως αγαπησιάρικου τραγουδιού… ενώ ξέρεις ότι μέσα του ο γαμπρός θέλει να χορέψει το « θα ζήσω ελεύθερο πουλί»… όπως κι εσύ

Δεν είμαι κατά του γάμου. Όχι μη το πάρετε στραβά. Είναι που βλέπω γύρω μου δυστυχισμένα ζευγάρια να μένουν μαζί για χάρη των παιδιών, και τα διαζύγια να σκάνε με γεωμετρική πρόοδο. Ρομαντική είμαι… πιστεύω στο «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» και δεν έχω νιώσει ότι έχω βρει αυτόν που θα έχουμε τις προϋποθέσεις να γεράσουμε μαζί.

Δεν θέλω να παντρευτώ για να βουλώσω στόματα. Δεν θέλω να παντρευτώ για να χωρίσω. Και τέλος….
Δεν θέλω να αδυνατίσω για να παντρευτώ!!!

Και καλά.. τη κοινωνία την γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου… Τον καημό των γονιών σου?? Που ξαφνικά τίποτα απ όσα έχεις πετύχει δεν μετράει αφού δεν έχεις έναν άνδρα και κανα δυο πιτσιρίκια. Που πάνε καλεσμένοι σε γάμους και ντρέπονται όταν τους λένε … αντε να δούμε πότε θα καμαρώσουμε και το Κατερινάκι νυφούλα… Τι περιμένει?? Τα χρόνια περνούν.

Δεν μπορώ να διαχειριστώ τον καημό των γονιών μου και δεν αντέχω να νιώθουν ντροπή για την κόρη τους. Δεν είναι δύσκολο να κάνω έναν αποτυχημένο γάμο και ένα επιτυχημένο διαζύγιο και να κλείσω στόματα.. αλλά γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι αυτό που θέλω.

Θέλω τη μέρα του γάμου μου να είμαι πραγματικά ευτυχισμένη και να πιστεύω ολόψυχα ότι θα είναι για πάντα. Μπορεί και να μην είναι… το ξέρω… αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσω μ αυτή τη πεποίθηση.

Θέλω να χάσω κιλά για την υγεία μου, για να μη μου κόβεται η ανάσα σε κάθε διακοπή ρεύματος για να ανέβω 5 ορόφους και για να μπορώ να τρέξω πάνω από 20 μέτρα.. για να προλάβω το λεωφορείο βρε αδερφέ..

Θέλω να αρμενίζω τον καιρό όπως τον βρίσκω … δεν μ αρέσει η μιζέρια.. είμαι μόνη? Να περνάω καλά με τον εαυτό μου.. Είμαι σε σχέση? .. να περνάω καλά με τον σύντροφο μου

Θέλω οι δικοί μου άνθρωποι να με αγαπάνε και να είναι περήφανοι για μένα όπως είμαι….

Θέλω μια γρανίτα λεμόνι με δύο σφινακια τεκίλα…. Και τσιγάρο!


Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή στην πείνα...

ΑΑΑ να σας πω... δεν κάνουμε δουλεια έτσι... κανείς σας δε μου βαλε μια φωνή??
Μη μ αφήνετε να βρίσκω δικαιολογίες για το + στη ζυγαριά... γιατί πιστέψτε με μπορώ να βρίσκω μπόλικες καθημερινά!

Χθές και σήμερα πάντως την έβγαλα με φρούτα και σαλάτες.... 
Όμως τις τελευταίες δύο μέρες με απασχολεί πιο πολύ η απαγόρευση του τσιγάρου... το κουζινάκι στη δουλειά με βόλευε... τώρα εμ θέλω να καπνίσω περισσότερο.. εμ πρέπει να κατεβώ κάτω και να βγώ έξω.. Γιατί σου γίνεται εμμονή ότι σου απαγορεύουν?.. Το τσιγάρο.. οι τηγανιτές πατάτες... 

Το κάπνισμα για μένα ήταν θέμα προσωπικής επιλογής και γνωρίζοντας τις επιπτώσεις στην υγεία δεν κάπνισα ποτέ σε χωρο που υπήρχαν παιδιά ακόμα κι αν κάπνιζαν οι γονείς τους... και πάντα ρωτούσα αν ενοχλεί όταν βρισκόμουν κοντα σε μη καπνιστές.. τώρα αν δεν μου έλεγαν αλήθεια όταν ρωτούσα.. προβλημά τους. Και επιτέλους είναι τόσο καθαρός ο αερας που αναπνέουμε που ο καπνός του τσιγάρου δημιουργεί το πρόβλημα? 

Ορίστε.. τώρα παλι θέλω να καπνίσω χαχαχα. Θα φάω κι ενα ροδάκινο ... πεινασα.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Καλό Φθινόπωρο!

Επέστρεψα... Μαύρισα... ξεκουράστηκα...ήπια το μισό Βόσπορο... έβαλα 700γρ!
Σας αφήνω λίγες ώρες για να με μαλώσετε... και θα σας πω λεπτομέρειες αυριο. 

Πάντως είμαι χαρούμενη!