Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ρατσισμός και αντίσταση!!

Σήμερα έκανα μια έρευνα στο internet για τον ρατσισμό προς τους παχύσαρκους… και νευρίασα,

Όχι με τους ρατσιστές, αλλά με μας τους παχύσαρκους. Νευρίασα που αφήσαμε να περάσει αυτό κίνημα, νευρίασα που δεν σκέφτηκε κάποιος εκδότης να βγάλει περιοδικό «marrie ECLAIR» με πανέμορφα χοντρούλικα μοντέλα που λάμπει το δέρμα τους υγεία να πλασάρουν μοντέρνα ρούχα και συνταγές με θερμίδες.

Μας φέρονται όπως τους επιτρέπουμε να μας φέρονται και δεν αντιδρούμε μόνο δεχόμαστε τα πάντα και σκύβουμε το κεφάλι.

Γιατί??? Γιατί δεν περνάμε στην αντεπίθεση? Δεν μπορεί όλοι αυτοί που μας μειώνουν και μας κοιτούν υποτιμητικά να είναι τέλειοι. Γιατί δεν γελάμε και δεν κοροϊδεύουμε τη φαλάκρα τους… τα κιτρινισμένα δόντια τους.. το ανύπαρκτο στήθος … τα βρώμικα νύχια.. κάτι τέλος πάντων.

Μας έβαλαν στο τριπάκι να νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας, να κατεβάζουμε το βλέμμα και να το ρίχνουμε στο φαγητό για να νιώσουμε καλύτερα. Μας βομβαρδίζουν με εικόνες κορμιών δίμετρων χωρίς ίχνος λίπους ή κυτταρίτιδας (λατρεμένη εφαρμογή το photoshop) που απλά δεν έχουν καμία θηλυκότητα .. που απλά δεν υπάρχουν και είναι αποτέλεσμα ηλεκτρονικής επεξεργασίας.

Γιατί δεν προκαλούμε τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ρούχα για μας.. γιατί εκεί το θέλω το ταλέντο σου κ Τάδε.. να δημιουργήσεις όμορφα στιλάτα ρούχα από κατάλληλα υφάσματα που να κολακεύουν μια πιο στρογγυλή σιλουέτα.

Γιατί δεν πάμε σ αυτές τις ΧΧS μπουτίκ με τουπέ κρατώντας επιδεικτικά την χρυσή VISA (κάποιες έχουν δε μπορεί) και να γυρίσουμε με υφάκι να πούμε « Τι κρίμα.. δεν έχετε τίποτα για να φορτώσω την κάρτα μου… κι είχα τόση όρεξη να ξοδέψω πολλάααα!!! Τι να γίνει.. θα πεταχτώ μέχρι το Λονδίνο! Byeeeeeeee »

Νευρίασα… νευρίασα που αφήσαμε τον κοινωνικό ρατσιμό να περάσει. Που δε γελάμε δυνατά σε κάθε κακοπροαίρετο πείραγμα.. που δεν ανταποδίδουμε… που δεν σαμποτάρουμε όλες αυτές τις light αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας για την υγεία τροφές… που δεν υπάρχει ένα γυμναστήριο αποκλειστικά για μάς … που δεν μηνύουμε τις αεροπορικές εταιρίες που σου χρεώνουν διπλό εισιτήριο γιατί προς όφελος του κέρδους έφτιαξαν στενά καθίσματα… και τόσα τόσα άλλα.

Ας μην τους επιτρέψουμε άλλο να μας φέρονται έτσι!! Αντίσταση και το κεφάλι ψηλά!!

Πάντως η ιδέα του «Marrie ÉCLAIR» .. μ αρέσει ;)

1 σχόλιο: