Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πρωινές σκέψεις... Καλημέρα!!

Σήμερα σπαταλάω τα χρήματα της εργοδότριας εταιρίας, χρησιμοποιώντας τις ώρες εργασίας για να σας γράψω…
Μεταξύ μας .. αν σας ρωτήσει κανείς.. γράφω μια αναφορά …
Δεν έχει δουλειά.. κι αν δεν κάνω κάτι… θα φάω!!
Η ωραιοτάτη και κομψοτάτη συνάδελφος δίπλα μου τσακίζει μια μπουγάτσα κρέμα με άχνη και κανέλα που μου χει τρυπήσει τα ρουθούνια κι έχει ενεργοποιήσει τους σιελογόνους αδένες μου δίνοντας κυριολεκτική σημασία στη φράση « μου τρέχουν τα σάλια!!»
Κι αφού μασούλισα ένα κριτσίνι αποφάσισα να κρατήσω απασχολημένα το μυαλό και τα χέρια μου γιατί μεταξύ κριτσινιού και μπουγάτσας είναι άνισος ο αγώνας!!
Η συνάδελφος με ρώτησε αν με ενοχλεί και προσφέρθηκε να πάει στο κουζινάκι να φάει (μια αδύνατη με κατανόηση) αλλά δεν είναι αυτή η λύση.

Πρέπει να βρώ τη δύναμη να μην δίνω σημασία στο τι τρώνε οι γύρω μου. Όταν η παρέα κανονίζει έξοδο για ουζάκι και γεμίζει το τραπέζι μεζεδάκια, εγώ πρέπει να παραγγείλω μια σαλάτα χωρίς λάδι και ένα ψητό ψάρι επίσης χωρίς λαδολέμονο και να φάω μόνο αυτά μπλοκάροντας τα ερεθίμσατα των αισθήσεων μου…


Mind over eyes ears and nose!!
Μην αναρωτιέστε για την ακοή.. αυτή παίζει το ρόλο της όταν το γκαρσόνι σου απαριθμεί τι προσφέρει το κατάστημα… ο ήχος γίνεται εικόνα.. μυρωδιά.. γεύση…
Κι απ όοοοοολες αυτές τις λιχουδιές.. πρέπει να επιλέξεις μια σαλάτα χωρίς λάδι και ένα ψάρι ψητό!
Το ούζο δε το διαπραγματεύομαι… ΑΑΑ ως εδώ και μη παρ’ εκει !!!!
Μη νομίζεται ότι είμαι κανα γερό ποτήρι… αλλά ταβερνάκι πάνω στο κύμα με καλή παρεούλα και perrie δε γίνεται…

Αααχχχχχ να μασταν εκεί…..
Βέβαια σκεφτείτε την απογοήτευση του μαγαζάτορα…. Βλέπει να προσέρχεται μια παρέα από 6 χοντρούλες και παίρνει το μεγάλο μπλόκ παραγγελίας τρίβοντας τα χέρια του για την τύχη που του χτύπησε τη πόρτα…. Αλλά και οι 6 κάνουν δίαιτα. Και παραγγέλνουν … 2 σαλάτες… 6 μπιφτέκια.. και 6 σόδες!! ;))

Back to reality.
Πάω έξω για τσιγάρο και επανέρχομαι με την εξής σκέψη… κανείς, λόγω της εμφάνισής μου, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ανέβηκα ψηλά στην εργασιακή ιεραρχία περνώντας από κάποιο κρεβάτι!!


Άλλος ρατσισμός εκεί… Η ωραία ψηλή κούκλα ξανθιά η οποία δεν μπορεί να είναι ευφυέστατη εργατική και αποτελεσματική στη δουλειά της αλλά σίγουρα πήρε τη θέση γιατί κοιμήθηκε με το αφεντικό!!!
Ελάτε τώρα… κάποια στιγμή στη ζωή σας το σκεφτήκατε κι αυτό..
Γιατί .. έχει γίνει!! Γιατί … έχει ζητηθεί από τα αφεντικά να γίνει!! Γιατί … την προσέλαβαν ή την προήγαγαν αντί για μας!!
Πάντως αυτή η άδικη σκέψη περνάει απ το μυαλό πολλών και εκστομίζεται σε πηγαδάκια εν ώρα διαλλείματος.

Εγώ μέσα σε λίγα χρόνια ανέβηκα σημαντικά στην ιεραρχία… κι αυτό γιατί είμαι ικανή, έξυπνη, εργατική. Και αντίστοιχα μια ψηλή αδύνατη όμορφη ….γιατί «ποιος ξέρει από πόσα κρεβάτια πέρασε?»

Έχω πανέμορφες συναδέλφους και έχω άριστες σχέσεις μαζί τους...γιατί σταμάτησα να σκέφτομαι έτσι και να φορτώνω την όποια αποτυχία μου στην εξωτερική εμφάνιση. Παλεύω με τα όπλα μου και δεν κρύβω γνώση από τους νεότερους για να κρατάω έναν άσσο στο μανίκι και να είμαι απαραίτητη… κάτι που μου έκαναν όταν πρωτομπήκα στη δουλειά… μου έκρυβαν γνώσεις για να μην τους πάρω τη θέση και δεν καταλάβαιναν ότι αυτό με πείσμωνε και με έκανε να μαθαίνω απ όπου είναι δυνατόν.. ιντερνετ.. βιβλία.. φίλους του ιδίου επαγγέλματος…


Γιατί αν θές να μάθεις και να προσφέρεις.. θα βρείς τρόπο να το κάνεις…
Έτσι τη γνώση τη προσφέρω γενναιόδωρα στους νέους συναδέλφους… αυτοί που θέλουν να μάθουν, θα μάθουν έτσι κι αλλιώς… κι αυτοί που δεν θέλουν .. δεν θα τη χρησιμοποιήσουν ποτέ σωστά. Οπότε εγώ έχω πάντα καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και… may the best man win!!


Πέρασε η ώρα… τελείωσε η μπουγάτσα της μικρής… ξεπέρασα και τη λιγούρα!!!


Θα τα πούμε αργότερα….






3 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Κατερίνα!

    Πριν από λίγο έφτιαξα ένα υπέροχο και υγιεινό σμούδι με ροδάκινο, γάλα, παγάκια και λίγη ασπαρτάμη, χτυπημένα στο μπλέντερ. Ήταν πολύ ωραίο. Σκέφτηκα να σ' το πω για να το έχεις υπόψη σου τώρα που κάνεις δίαιτα.

    Τα λέμε,

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαφωνω μαζι σου σημερα φιλεναδα
    ποτε δεν θα παραγγελνεις ετσι οταν βγαινεις για ουζακια.. δεν το θελει ουτε ο διαιτολογος ουτε και ο Θεος ο ιδιος.. Πριν πας καταναπωνεις νερο και νερο και νερο.. και μετα φροντιζεις να καθισεις διπλα στην πιο μιζερη της παρεας. Τρως οσο και αυτη.. την παρακολουθεις διακριτικα.. μια μπουκια και κατω το πηρουνι.. την επομνη μπουκια μετα απο κανα 5λεπτο.. πειθεις τον εαυτο σου και δηλωνεις μεγαλωφωνα σε ολους πως το μπουγιουρντι ειναι πολυ καφτερο για τα γουστα σου, οι πατατες πολυ βιομηχανικες, και το σουβλακι αλμυρο.. Ετσι κανουν ολες αυτες (οι αλλες οχι εμεις) ειναι πολυ delicatessen ενα πραγμα, δεν αρχιζουν οπως καλη ωρα εγω και μμμμ τι νοστιμο και αχχχ τι ωραιο.. χρια που ολες διαιτα κανουν και σαλιαζονται και αυτες αλλα δεν το λενε, προτιμουν να πουν να πριν λιγο εφαγα .. να με ποναει το στομαχι το κεφαλι ο καλος... (στο α ο τονος). Αυτο εχω καταλαβει εγω στην ζωη μου. Και αυτη η δικια σου που ετρωγε την μπουγατσα παω στοιχημα οτι δεν προκειται να φαει για μεσιμερι ισως ουτε για βραδυ. Χωρια που οταν λενε "χτες εφαγα πολυ" εννοουν 7 μπουκιες στην καλυτερη περιπτωση..
    Φιλακια πολλα και κραταμε δυναταααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπω...θυμηθηκα πριν χρονια που στο γραφειο μου είχε έρθει μια Β Σταρ Ελλας...Πολύ όμορφη κοπέλα, ψηλή, αδύνατη, μακρια πλούσια μαλλιά, ξερεις απο αυτες που γεννήθηκαν απλα για να καθονται σε μια καρεκλα και να περναει ο κοσμος να τις αποθεώνει...πανω στην συζήτηση μου ειπε οτι δεν τολμαει να παει απο το πρακτορειο της να πληρωθεί για μια δουλεια που είχε κάνει γιατί την τελευταια εβδομαδα ειχε πάρει 350-400 γραμμαρια (ναι ναι γραμμαρια)και οτι αν θα την ζυγίζανε θα την κραζανε κανονικα!!!Επίσης μου εκμηστηρεύτηκε με σιγανη φωνή οτι εκείνη την μέρα είχε φάει μισο σταφυδόψωμο και οτι αισθανόταν τύψεις!!!Ε παιδιά αυτή δεν είναι ζωή...Ή μαλλον δεν είναι η ζωή που εγώ θέλω να ζω...Εντάξει δεν λέω, για να είμαστε τσουπωτές έχουμε κάνει και εμείς τα οργιάκια μας με σουβλάκια, γλυκάκια και άλλα συναφή. Αλλά κανείς δεν μας ζύγισε την επόμενη μέρα για να μας κόψει το μεροκάματο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή