Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η Χοντρή και το .. γυμναστήριο!!!

Το γυμναστήριο είναι ένας χώρος που μου προκαλεί τρόμο.

Πρώτον… δεν μπορώ τα κοινόχρηστα αποδυτήρια!! Δεν νιώθω καλά ούτε ανάμεσα σε άλλες γυναίκες να κυκλοφορώ με τα εσώρουχα ή γυμνή και δεν μ αρέσει να βλέπω άλλες γυναίκες έτσι ακόμα κι αν έχουν τα τέλεια κορμιά. Όποτε λοιπόν προσπάθησα να ξεκινήσω γυμναστήριο.. πάντα πήγαινα με τη φόρμα μου κι έφευγα έτσι. Φόρμα και φαρδύ T-shirt.

Και αφού κάνεις την εγγραφή και προπληρώνεις το πρόγραμμα (άλλα χαμένα λεφτά εκεί) .. περνάς πρώτα απ το μικρό δωματιάκι με τη ζυγαριά… και το άλλο αξεσουάρ της ντροπής… τη μεζούρα. Και αφού αποφασιστεί το πρόγραμμα κατάλληλο για την περίπτωσή σου περνάς στην ανάλογη αίθουσα…

Η αίθουσα… γιατί πρέπει αντί για τοίχους να έχει καθρέφτες?? Ο ναός του νάρκισσου!!! Μη τυχόν και χάσω κανα πλάνο την ώρα που ξεφυσάω προσπαθώντας να σηκώσω με τα πόδια τα βάρη. Μη τυχόν και δεν με δεί απ την άλλη άκρη ο τυπάς που κάνει 25 επαναλήψεις – χωρίς μπλούζα- και καμαρώνει τους αποτριχωμένους κοιλιακούς του που παίζεις τρίλιζα πάνω τους. Ή η τύπισα που τσεκάρει μηπως έτρεξε η αδιάβροχη μάσκαρα ( σας το ορκίζομαι την έχω δεί στα αποδυτήρια να αλλάζει και να βάζει αδιάβροχη μάσκαρα και γκλος) ή αν λύθηκε η τέλεια αλογοουρά αλλά καρφί δεν της καίγεται που το σορτσάκι έχει γίνει τάγκα την ώρα που μπρούμυτη σηκώνει βάρη με το πίσω μέρος του αστραγάλου.
Κι εγώ έχω ιδρώσει.. το μαλλί μούσκεμα έχει κολλήσει .. το πρόσωπο έχει κοκκινίσει .. χάλι μαύρο

Τα γυμναστήρια έχουν γίνει τόπος νυφο-γαμπροπάζαρου, χρόνια τώρα.. Είχε γυριστεί και μια ταινία σχετικά με την Jemmie lee Curtis και τον Travolta… με είχε στιγματίσει από τότε.. γυμνάσιο πήγαινα νομίζω. Τέλειες κορμάρες με κάτι κορμάκια παρτά στο πλάι μέχρι τη μέση.. πλάκα κοιλιά και ατέλειωτα πόδια να χοροπηδούν στο ρυθμό της δυνατής μουσικής κι εκεί ανάμεσα στις διατάσεις και στις επικύψεις.. να γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας!! Για τους αδύνατους.. γιατί εγώ έρωτα στο γυμναστήριο ούτε με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble δεν είδα.

Τα γυμναστήρια είναι για τους ήδη αδύνατους που θέλουν να διατηρηθούν ή να σφίξουν ή να χτίσουν όγκο. Είναι για πασαρέλα από πολύ κοντά μπλουζάκια και σορτσάκια. Είναι γι αυτούς που τα πηδηματάκια δεν προκαλούν ταλάντευση στο στήθος, στο στομάχι και στα μπράτσα και δεν σακατεύουν γόνατα και αστραγάλους.

Όργανα στο σπίτι.

Είναι μια λύση. Δε σε βλέπει κανείς…δε βλέπεις κανέναν… γυμνάζεσαι ότι ώρα σου κάνει κέφι .. χρησιμοποιείς τα όργανα για κρεμάστρες
Από καμιά 30αριά ανθρώπους που γνωρίζω ότι έχουν στο σπίτι τους διάδρομο, ποδήλατο ή ελλειπτικό .. ή και ακόμα περισσότερα, μόνο έναν ξέρω που πράγματι έχει μετατρέψει το γκαράζ του σε γυμναστήριο και γυμνάζεται κάθε μέρα. Οι υπόλοιποι μετά τον πρώτο ενθουσιασμό τα χρησιμοποιούν για κρεμάστρες.

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής κι εγώ δεν έχω μάθει να την εντάσσω στην καθημερινότητά μου. Δυστυχώς.

Αλλά αποφάσισα να δοκιμάσω.. το περπάτημα!! Αφού δροσίσει όμως. Έχω σκεφτεί μια διαδρομή γύρω στα 3km για αρχή… το mp3 στ αυτιά για να δίνει ρυθμό.. και βάδισμα σαν να έχω αργήσει σε ραντεβού.. έτσι μου είπαν. Εγώ δεν έχω αργήσει ποτεεε σε ραντεβού οπότε δεν τον ξέρω τον ρυθμό αυτό.. έτσι θα περπατώ σε ρυθμό μπαλάντας στην αρχή.. γιατί η διαδρομή έχει και κάτι ανηφοριές θανατηφόρες. Ο στόχος είναι σιγά σιγά να περπατώ σε ρυθμό χασαποσέρβικου… Οπααααα!!!

Θα σας ενημερώσω .. αν επιζήσω της πρώτης διαδρομής

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ιδέα!

    Πάντως, μην αποκλείεις και τον διάδρομο. Είναι αλήθεια ότι κι εγώ δεν τον χρησιμοποιώ με το ίδιο πάθος όπως πέρσι, που τον αγόρασα, αλλά όποτε μου τη δώσει είναι εκεί και με περιμένει στωικά. Πριν από καμιά βδομάδα ξανάρχισα, μετά από μήνες αποχής.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις και εσυ τα δίκια σου! Όμως υπάρχουν πλέον και γυμναστήρια που μπορούν να σου προσφέρουν πραγματική βοήθεια χωρις να είναι νυφοπάζαρα και χωρίς καθρέφτες απαραίτητα. Αν ενδιαφέρεσαι για γυμναστήριο αρκεί να κάνεις μια έρευνα και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Αν σε ενδιαφέρει κάτι πιο μοναχικό μπορείς να δοκιμάσεις και το ελλειπτικό στο σπίτι για τις μέρες που θα βρέχει ή δεν θα έχεις όρεξη για έξω. Το ελλειπτικό σου το προτείνω γιατί έχει λιγότερη επιβάρυνση στο σώμα από τον διάδρομο και γυμνάζει περισσότερα μέρη του σώματος ( πλάτη, χέρια, πόδια ). Τέλος ένα ακόμα plus του ελλειπτικού είναι οτι καις περισσότερες θερμίδες από κάθε άλλο όργανο γυμναστικής και χτίζεις μύες ταυτόχρονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή